Ga naar de inhoud

Studentenkookshow: Mexicaanse burrito’s studentenstijl

Rohan maakt samen met Anne en Ravi Mexicaanse burrito’s en ondertussen worden er budgettips en verhalen over dronkenmansacties gedeeld.

Check ook al onze andere kookafleveringen, en wil je dat we bij je langskomen, meld het dan! Wil je dit gerecht zelf ook maken? Hier het recept voor onze keukenprinsen en -prinsessen:

Voor 4 personen

Ingrediënten
– 400 g tomatenblokjes
– 300 g kipfilet
– 250 g rijst
– 125 g crème fraîche
– 100 g ijsbergsla
– 50 g cheddar kaas
– 4 tortilla wraps
– 1 gele paprika
– 1 rode paprika
– 1 avocado
– 1 limoen
– 1/2 winterpeen
– Een paar tenen knoflook (naar smaak)
– Tijm
– Gemalen komijnzaad
– Paprikapoeder

Kruidenmix:
– 2 Theelepels paprikapoeder
– 2 Theelepels komijnzaad
– Chilivlokken (naar smaak)
– 2 Theelepels tijm
– Peper
– 2 Theelepels zout

Stap 1.
Haal de schil van de winterpeen en raps (of rasp) de winterpeen, in fijne stukjes snijden kan ook als je geen raps hebt. Snijd ook alvast de paprika, knoflook en ui. Zet ook alvast wat water op voor de rijst joh!

Stap 2.
Kook de rijst en bak de kip gaar.

Stap 3.
Maak de kruidenmix volgens de bovenstaande verhoudingen.

Stap 4.
Gooi de paprika, tomatenblokjes, en ook de andere eerder gesneden groenten én de kruidenmix bij de kip in de pan.

Stap 5.
Maak een avocadocrème met avocado en crème fraîche, meng dit door elkaar met een staafmixer (of gewoon snijden en prakken). Er mag naar smaak ook wat limoensap bij.
Stap 6 (of 7.1)
Verwarm de oven voor (voor de tortilla’s). (Misschien had je dit beter aan het begin al kunnen doen).

Stap 8.
Volscheppen die tortilla’s en eten maar!