Ga naar de inhoud

Studentenkookshow… studentenkooktips in onze eigenste echtste kookshow

De HanzeMag Studentenkookshow! Wat eten we? Twijfel in de supermarkt? Te veel keus? Te weinig inspiratie? Wij helpen je uit de brand! De komende tijd duiken we diep in de studentencuisine.

In deze eerste aflevering gaat onze fijnproever Rohan de keuken in met Thierry en Jelle. Deze twee ware topkoks laten zien hoe je een pasta pesto rosso e chorizo maakt. Het op z’n Italiaans zeggen is al het halve werk, toch? Of het er ook zo uitziet én smaakt als bij de Italianen…

Natuurlijk wil jij met dit sterrengerecht ook de blits maken bij je huisgenoten. Dus hoppa naar de supermarkt en gooi het volgende in je mandje: 

  • Beste zak penne (500g)
  • Kipfiletje (400g)
  • Chorizootje (1 stuk)
  • Puut spinazie (300g)
  • Rode paprika (1 stuk)
  • Knoflook (1 teen) (of 5, wat jij wilt)
  • Uitje (1 stuk)
  • Crème fraîche (gewoon lekker veel)
  • Rode pesto (1 grote pot of 2 kleine potjes)
  • Grana padano (veel want is lekker)
  • Olijfolie
  • Optioneel: kerrie of andere random specerij

Oké dan, alles in huis? Mooi! Koksmuts op en aan de slag!

Stap 1

Hak de volgende ingrediënten in kleine of grote stukken: chorizo, kipfilet, ui, knoflook en rode paprika. Doe die kip wel even met een ander mes en snijplank. Want een salmonellabesmetting is wel zuur.

Stap 2

Zet een pan met een ruime hoeveelheid water op het vuur en breng deze aan de kook voor de penne.

Stap 3

Kwak een scheut olijfolie in een andere pan en bak de knoflook en ui een aantal minuten tot goudbruin.

Optionele tussenstap

Eet zo’n vijftig procent van de gesneden chorizo om te proeven of-ie wel lekker is.

Stap 4

Smijt de gesneden kipfilet in de pan bij de ui en de knoflook en bak het zooitje gaar. Optioneel: voeg kerrie of een andere specerij toe om te laten zien dat je verstand hebt van koken en alles lekker uit de losse pols doet, want zo ben jij.

Stap 5

Gooi de pasta in de pan met kokend water en kook gaar volgens de instructies op de verpakking, want zo’n professional ben je nou ook weer niet. Kookt het water over? Top, lekker bezig!

Stap 6 (niet 5 dus)

Voeg de rode paprika en spinazie toe aan de pan met kip etc. Voeg ook de rode pesto (ja, het hele potje) en veel crème fraîche toe. Bak een aantal minuten totdat de spinazie goed gekrompen is. Roer goed om!

Stap 7

Gooi dat wat over is van de chorizo in de pan. Laat het niet te lang meebakken.

Stap 8

Giet de pasta af en smijt deze ook bij de rest van de ingrediënten in de pan. Roer een paar keer goed om et voilà.

Stap 9

Maak de borden fancy op en bestrooi dit met veel Grana. Smakelijk!

Stap 10

Eat that, Jamie Oliver!