Ga naar de inhoud

Een goed begin

Het is zo fijn om weer fulltime in Groningen te zijn. Bangalijstjes, de sletbokaal, internationale studenten die op straat slapen, een huizentekort, een bommelding en diverse schorsingen, ik heb het allemaal ontzettend gemist. Maar het is er allemaal weer helemaal, de stad is aan de studenten. Gisteren bijvoorbeeld, toen ik een pizza kocht in de Jumbo bij de Korrewegwijk. Een grote fout. Ik was even vergeten dat heel studerend Groningen weer inkopen moest doen om de week door te komen. Rijen tot aan de diepvries, het was niet te doen.
Ik ben de afgelopen weken veel op pad en onderweg geweest. Maar wanneer ik dan in Groningen was, genoot ik ontzettend. Die heerlijke rust. Normaal door de Ebbinge kunnen fietsen. Halflege kroegen, waardoor mijn verzoek-hitjes steeds weer werden gedraaid.

Laat je niet gek maken door alle propedeuse-rommel

Maar ik ben niet negatief. Meer mensen, dat betekent dat er meer geregeld kan worden. En meer mensen zorgen ook voor meer sfeer. Nu maar hopen dat we nog wat zomerdagen krijgen, zodat we die sfeer nog even kunnen proeven in het Noorderplantsoen met een klein biertje erbij.
De nieuwe studenten maken zowaar moederlijke gevoelens in me los. Ik wil ze allemaal succes wensen. Laat je niet gek maken door alle propedeuse-rommel. Sta er niet bij stil dat je geen gratis overheidsgeld krijgt. En ga wél drinken vóór een verplicht college. In je eerste jaar kun je daar nog schijt aan hebben.

Ik ben jaloers op de nieuwelingen: ik wil ook weer mee op introkamp

Wanneer je langzaamaan je laatste studiejaar inkruipt, doe je dat ook nog wel, maar met net iets meer schuldgevoel. Op een gegeven moment moet je namelijk wel een keer doorzetten en toch echt die bachelor afronden. Ik sta nu op die kruising in mijn leven. Het afstuderen ligt nog zo ver weg, maar is toch zo dichtbij. Waar ik al jaren tegenop keek én naar uitkeek (maar nu alleen nog maar tegenop) is nog maar twee periodes van me verwijderd. Met een jaloerse blik kijk ik naar de foto’s op de Facebookpagina van de Hanzehogeschool. Ik wil ook weer mee op introductiekamp. Denk aan mij terwijl ik met frisse tegenzin aan mijn scriptie ga beginnen.