Q&A door Dummies: Bioplastic (met lector Janneke Krooneman)

Plastic maken uit bacteriën: het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar het kan echt. Hoe dan? Hanze-lector Janneke Krooneman legt het uit aan onze dummies!

Wat is bioplastic? En hoe krijg je bacteriën zo gek dat ze plastic gaan vormen? Janneke weet precies hoe je bacteriën ’temt’: je laat ze heel veel eten tot ze obese zijn. En zoals mensen eten opslaan als vet, slaan bacteriën het op als plastic, dus al die dikke bacteriën bij elkaar vormen een prachtig biologisch plastic.

Om het nog wat concreter te maken heeft Janneke ook enkele producten meegenomen die gemaakt zijn van bioplastic, zoals festivalbekers en lego, dus kijk ook vooral de videoversie van deze podcast, zodat je kunt zien hoe weinig het verschilt van ‘gewoon’ plastic.

Wat is Q&A door dummies?

Weten dat je iets niet weet is het begin van wijsheid… Wat dat betreft zijn onze hosts/dummies Maikel en Mattheüs al heel wijs. Ze weten heel goed dat ze niets weten, maar ze laten het er niet bij zitten!

Elke maand interviewen ze een nieuwe expert, niet gehinderd door enige kennis van zaken. Maar wel met grenzeloze nieuwsgierigheid en een goede dosis humor. Daarnaast behandelen ze kijkersvragen die jij – ja jij! – kan insturen door een dm (of mailtje) te sturen naar één van de socials van HanzeMag.

Onze experts komen uit allerlei vakgebieden en kunnen onderzoekers, lectoren, docenten, ondernemers, politici, dictators, banketbakkers, ervaringsdeskundigen en/of fulltime helpdeskmedewerkers zijn. Ben je nieuwsgierig maar hou je niet van suffe colleges? Zoek je een amusante en informatieve show om een half uurtje mee te vullen? Zoek niet verder, dit is… Q&A door Dummies!

Presentatie: Maikel van Duinen & Mattheüs Douwes
Beeld: Bas Swaving
Geluid: Cazism

Wil je meer weten over Janneke Krooneman en haar projecten? Kijk dan hier en hier!