Ga naar de inhoud

… en het verloren iPhonetje

Er was eens een meisje dat Sanne heette. Ze studeerde in Groningen. Altijd was ze druk bezig. Ze moest naar stage, verslagen maken, onderzoek doen, colleges volgen. Ze deed erg haar best, maar het was erg zwaar. Nominaal lopen is een keuze. Sanne was vaak met van alles tegelijkertijd bezig. Echter, haar boze stiefmoeder Hanze verpestte het soms. Dan mocht ze het gebouw waar ze zo hard haar best moest doen niet meer in. Of Hanze was al Sannes harde werk kwijtgeraakt. Hanze was vooral chagrijnig als het slecht weer was. Dan probeerde ze Sanne nog wat harder te naaien. Dan liet ze haar vroeg opstaan terwijl dat helemaal niet hoefde.

Ze dronk wat biertjes, danste op de bar en regelde een heel mooie man

Hanze was de slechtste stiefmoeder die je maar kon tegenkomen. Terwijl de andere studenten allemaal konden gaan drinken in de binnenstad, moest Sanne van Hanze verslagen maken. Sanne bleef dus helemaal alleen achter, terwijl alle andere studenten biertjes stonden weg te zetten. Toen Sanne hier voor zoveelste keer weer eens heel erg van liep te balen, begon haar mobiel opeens te trillen. Er werd automatisch een app gedownload. Die app kon ervoor zorgen dat ze omgekleed en wel, en met twintig euro in de hand, opeens in de kroeg stond. Dat wilde Sanne natuurlijk wel! Ze bevestigde de download. Eenmaal in de binnenstad had Sanne de mooiste avond van haar leven. Ze dronk een paar biertjes, danste op de bar en regelde een heel mooie man.
Rond vijf uur begon Sannes mobiel opeens weer te trillen. Een stopwatch was aan het aftellen. Ze moest naar huis! In plaats van met de mooie man mee naar huis te gaan, moest Sanne weer terug naar de verslagen van de Hanze.

En de boze stiefmoeder Hanze kreeg… een middelvinger

Snel rende ze de kroeg uit, naar huis. In alle haast liet ze haar iPhone achter… Al snel daarna verscheen er een post van de mooie man op Facebook, met een foto van de telefoon. Bij de foto stond de tekst: Wie deze telefoon met de Touch ID kan ontgrendelen, wil ik uitnodigen voor Netflix and Chill. Al snel werd de post gedeeld en reageerden veel wanhopige meisjes. Sanne was niet wanhopig, maar ze wilde wel graag haar telefoon terug. Al snel kreeg ze de telefoon in handen geduwd en kon ze hem met haar duim ontgrendelen. Gelukkig had ze haar telefoon weer goed! En die heel mooie man? Die werd gefriendzoned. Zo leefden Sanne en haar iPhone nog lang en gelukkig…
En Hanze? Die boze stiefmoeder? O, die kon een middelvinger krijgen. Sanne ging niet meer nominaal lopen.

Illustratie: Elena Ringo