Ga naar de inhoud

Lowbudget-verkering

Eigenlijk ben ik best wel goedkoop. Als verkering zijnde dan, hè? Heb je mij als vriendin, hoef je geen grootschalige verrassingen te regelen. Ik ben tevreden met een afhaalpizza van de Hasret en samen netflixen. Doe mij zo’n avond en ik ben ontzettend dankbaar. Ik hoef geen dure roseetjes in een hipster-café. Een halve liter Amigo’s van de Aldi vind ik ook heel prima. Zet mij in de zon op Terschelling, of in de zon op Ibiza. Met m’n ogen dicht merk ik het verschil toch niet.

Ik hoorde ze ruziemaken: hij vond haar ondankbaar en hij had echt wel wat goed te maken, zei zij

Nu ben ik niet één of andere pauper, maar ik wil laten zien dat het niet moeilijk is om iemand te verrassen. Het lijkt me zo saai om een verkering te hebben waarbij je alleen maar afspreekt om samen te slapen. En overleg hebt over wat je die avond gaat eten. No judgement als jij zo’n relatie hebt hoor, ik kan me goed voorstellen dat dat wel overzichtelijk is.
Laatst sliep ik met beide ramen open (ik had het warm). Ik hoorde toen een stelletje(?) in de steeg ruzie maken. Hij deed nooit iets leuks voor haar. En zij was hartstikke ondankbaar. Hij zei dat hij z’n best had gedaan om direct vanuit een feestje naar huis te gaan om samen te slapen. Zij had verwacht dat hij het zou goedmaken omdat hij dronken thuis was gekomen om drie uur ’s nachts.
Ik kan me hier niets bij voorstellen. Ik heb A geen verkering, en B geen moeite met iemand die dronken thuiskomt. Hoe kan het dan dat ik vrijgezel ben? Ik snap er niets van.

Flessenpost!? Ik zie je denken… maar, lieve vrienden, vroeger had je geen Facebook of Tinder

Ik was dus op Terschelling afgelopen weekend en ik hoorde in de wandelgangen dat er een stel woonde dat samen een drogisterij had. Zij hadden elkaar leren kennen én ontmoet via flessenpost. Flessenpost!? Ik zie je denken. Maar, lieve vrienden, vroeger was er geen Facebook of Tinder. Dit was zelfs vóór het MSN-tijdperk. Zij hadden leuk contact, stuurden op een gegeven moment eens een kiekje van zichzelf mee en vielen voor elkaar. Voor de wederzijdse persoonlijkheden. Zo kan het dus ook. Je begrijpt, op de terugweg heb ik minstens drieëndertig flessen-met-briefje overboord gegooid. Let maar op: straks vind ik een man die ook van Hasret-pizza’s en netflix houdt.