Nieuwe job
Het afgelopen blok ben ik erachter gekomen dat werken en studeren zwaar vermoeiend is. In de laatste week van september kreeg ik een tijdelijke baan aangeboden bij Bureau Klachten en Geschillen van de Hanzehogeschool. Of het mij leuk leek om de secretaris te ondersteunen. Het is namelijk hoogseizoen wat betreft werkdruk. Tuurlijk. Daar hoefde ik niet lang over na te denken. God, wat was ik naïef. Mijn drukke rooster, school en twee keer in de week fysio, werd nog drukker.
Adios, vrije tijd. O, wat mis ik de herfstvakantie
De meeste taken kon ik thuis uitvoeren. Handig, zou je zeggen, ik kon zelf bepalen wanneer ik ging werken. Ik kon het goed plannen rondom de tijd die ik besteed aan andere activiteiten. Hierdoor werkte ik veel in de avonduren. Adios, vrije tijd. Ik heb zo’n behoefte aan vakantie. O, wat mis ik de Hanze met haar herfstvakantie.
Toch heb ik wel iets geleerd van de toegenomen drukte op mijn to-do-lijstje. Ik wil niet fulltime werken. Drie dagen en dan ben ik er klaar mee. Twee andere dingen die ik heb geleerd zijn dat ik veel nauwkeuriger moet zijn, en dat ik niet zo moet stressen. Dat laatste wist ik eigenlijk al, maar soms moet je iets wat vaker meemaken voordat je het echt snapt.
Elke student is anders, sommige studenten zijn stil, andere vechten met het laatste beetje hoop dat in hen zit
Het werk zelf is leuk en ik had deze kans niet willen missen. Het is een prettig gevoel dat ik bijdraag aan een organisatie die studenten de mogelijkheid biedt om hun recht te halen. Onder het Bureau Klachten en Geschillen valt namelijk het College van Beroep voor Studenten (CBS). Als je het niet eens bent met een besluit van de examencommissie, kun je bij dit college in beroep gaan. Alleen al het bijwonen van de zittingen is interessant. Elke student die langskomt voor een zitting is anders. Sommige studenten zijn passief en stil, andere vechten met het laatste beetje hoop dat in hen zit om op hun opleiding te kunnen blijven. Gratis tip van mij: ongeacht of je een beroepschrift bij het CBS indient of elders, baseer je argumenten op feiten en niet op emotie. Een andere tip is om je altijd bij je studieloopbaanbegeleider (of bij een decaan) te melden wanneer je vanwege persoonlijke omstandigheden in de problemen dreigt te komen. Trek meteen aan de bel en wacht niet af. Zo sta je sterk.