Ga naar de inhoud

One night stand

One night stand. Nee, niet mijn lievelingsliedje van jongensband B-Brave. Maar zo’n echte. Eenmalige seks met een vreemde. Of vooruit, meerdere keren. Maar dan wel op dezelfde avond, hè? Ik weet eigenlijk nog steeds niet echt wat het begrip inhoudt. Moet het per se met een vreemde zijn? Of mag het een eenmalig foutje zijn met iemand die je kent? En wat zijn nou de regels? Speciaal voor jullie ben ik op onderzoek uitgegaan. Nee, ik heb natuurlijk niet zelf one night stands gehad. Mijn ouders lezen dit vast ook. Ik heb in mijn vriendenkring rondgevraagd.

The walk of shame, er zijn mensen die dat juist weer mooi vinden

Een one night stand heb je als je iemand oppikt, in een kroeg, in de disco, op Tinder (jawel). Diegene neem je mee naar huis, of je gaat met hem (haar) mee. Ik zou het laatste doen. Hoef je je beddengoed niet te verschonen. Aan de andere kant pak je dan wel die walk of shame. Hoewel er ook mensen zijn die juist dat er weer mooi aan vinden. Maar goed. Met diegene heb je dan seks. Als ik een aantal mensen moet geloven is het het beste om er daarna gewoon vandoor te gaan. Samen wakker worden is helemaal niets (denk aan die biermond ’s ochtends, hieraan heb ik al eens eerder een diepgaande verhandeling gewijd).
De regels voor een one night stand luiden dat je je gast een ontbijt aanbiedt. En als je de gast bent, zeg je: ‘Nee, bedankt, ik moet er vandoor.’ Dan ben je in ieder geval beleefd geweest, zoals het hoort. En je gast hoort gewoon nee te zeggen.

Zomaar vertrekken kan lullig overkomen, alsof het alleen maar voor de seks was

Dit geldt natuurlijk voor de gevallen dat het eventjes palen was. Stel dat je het ziek leuk hebt en je een beetje grappen aan het maken bent… Dan is het prima oké om nog even een eitje te bakken.
Maar er is dus een soort nieuwe trend gaande. Het schijnt (ik weet hier niks van) dat één van de twee zich na de daad gewoon weer aankleedt en er vandoor gaat. Dat is dus degene die de volgende ochtend het ontbijt behoort af te wijzen. Degene die er dus niet woont. Dat is niet netjes, zomaar vertrekken, zonder boe of bah. Het heeft twee kanten. Ik begin even met de negatieve: misschien kan het lullig worden opgevat. Zo van dat het alleen maar voor de seks was. Maar ja. Dat is, denk ik, ook de bedoeling van een one night stand. Positieve kant: geen ongemakkelijke gesprekken ’s ochtends en geen biermond. En je kunt breeduit in je bed liggen. Tot zover mijn onderzoek naar het begrip one night stand.