Ga naar de inhoud

Sparen met Sanne

Negen. Ik tel er negen. Negen tabbladen die open staan in mijn browser. Negen tabbladen met dingen die ik wil kopen. Een backpack, nieuwe Nikes, een camera, H&M-bestellijstje, Happy Socks en ga zo maar door. Totale waarde? Tweeduizend keer zoveel als dat ik op mijn rekening heb staan. En dat is dus helemaal niks. Materialistisch als ik ben, wil ik altijd wel spullen kopen. Zodra ik ergens zie staan dat er korting is (maakt niet uit waar), wil ik er heen. Je weet maar nooit, misschien vind ik iets wat ik wel echt kan gebruiken.

Ik troost me met de gedachte dat ik vast niet de enige student zonder geld ben

Ik hou gewoon heel erg van geld uitgeven. Ik heb er totaal geen moeite mee mijn pinpas te gebruiken. Al zit het op dit moment een beetje tegen. Natuurlijk is het ook totaal geen goed idee om in deze tijden op zoek te gaan naar leuke spulletjes, maar een mens mag dromen. Ik troost me met de gedachte dat ik vast niet de enige student ben zonder geld. Zolang we onszelf nog kunnen voederen, mogen we niet klagen. En ik mag helemaal niet zeuren, met een net geboekte wintersport. Maar voor iedereen die het, net als ik, superzwaar heeft op financieel gebied, heb ik even gegoogeld. Tips om als Jan Splinter door de winter te komen. Komen ze.
1 Bekijk waarop je kunt bezuinigen en doe dat dan ook. Als je gaat drinken in de stad komt er altijd het moment dat je vol zit, maar toch doordrinkt. Kut voor de kater en kut voor de portemonnee. Spaar jezelf!
2 Doe tijdschriften en abonnementen weg. Voor het lezen van tijdschriften heb je echt geen tijd met al dat studeren. En keuzes maken. Een Netflix- óf een sportschoolabonnement. Je weet zelf wel wat je liever hebt.

Je kunt ook max bijlenen, van werken word je moe en meer van die studentikoze uitspraken

3 Beëindig niet noodzakelijke verzekeringen. Heb je echt een doorlopende reisverzekering nodig, wanneer het enige uitje in je planning een teamweekend is? Denk het niet.
Tot zo ver de saaie tips. Je kunt natuurlijk ook lekker maximaal bijlenen. Van werken word je moe. En dat soort studentikoze uitspraken. Maar niet iedereen loopt nominaal en velen van ons willen nog een master doen. Wil je nog een paar jaar doorstuderen? Omgaan met financiën kun je leren. Ik leef nu even een  paar weken op water en brood, daarna ga ik bij wat tabbladen op afrekenen klikken.