Ga naar de inhoud

Ware liefde in Zweden

Het idee dat mensen van Tinder hebben is nog steeds waar. Puur voor wetenschappelijk onderzoek (natuurlijk) heb ik de app maar weer eens gedownload. Helaas, het romantische idee van de ware liefde vinden moest ik na zo’n twintig minuten wéér laten gaan. Daar is Tinder blijkbaar nog steeds niet voor bedoeld. Misschien ook maar beter. Hoe awkward is het om later aan je kinderen te vertellen dat papa en mama elkaar hebben ontmoet op een app waar mensen afspreken om te palen? Als mijn ouders dat tegen mij hadden gezegd, had ik misschien wel een beetje gebraakt.

Christo (25) schrijft me: ‘Let’s meet for a fika at your place.’ Bah! 

Maar wellicht is dat over een paar jaar wel heel anders. Op dit moment zijn er al tinder-kinderen en misschien wordt dat wel iets normaals. Op zich maakt het natuurlijk ook niet uit hoe je iemand ontmoet, als je hem/haar maar ontmoet. Al geloof ik niet dat ware liefde de insteek van Tinder is. Waarom ik Tinder heb gedownload? Het is hier in Gothenburg best wel een hype. Zoals ik al eerder heb beschreven: Erasmus is een beetje laag. Nou was ik wel benieuwd wat voor mannen er hier in de buurt zijn. Puur wetenschappelijk: of Zweedse mannen anders zijn dan de Nederlandse. Er volgen nu een paar quotes.

Erik (26 jaar): ‘Sometimes a girl deserves twice as much attention, don’t you agree?’
Deze gast probeerde me stiekem in een trio te lokken. Toch een leuke poging.

Johan (24 jaar): ‘I can teach you some Swedish. The Swedish way of sex.’
Ik wist niet zo goed wat ik hier op moest antwoorden. Ik zou graag de Zweedse taal willen leren, maar ik wist niet dat seks ook direct bij de ‘language lessons’ was inbegrepen.

Christo (25 jaar): ‘Let’s meet up for a fika. At your place.’
Fika is een Zweeds woord voor koffie-afspraak met iets qua zoetigheid. Maar dat is niet iets wat je gebruikelijk bij iemand thuis doet. Bah.

Je begrijpt, ik heb mijn Tinder-account weer verwijderd. Mijn droomman zal ik op een andere manier moeten vinden. Ik denk dat Tinder een leuk medium kan zijn als je een beetje te verlegen bent om op iemand af te stappen. Maar het lijkt me dat je het er niet makkelijker op maakt door af te spreken met een Tinder-date. Zeker met dit soort gasten. Lieve mensen, kunnen we gewoon weer gaan regelen in de kroeg?