Ga naar de inhoud

Zernikelaanarrest #2

Inmiddels is het vier weken geleden dat ik mijn gal heb gespuwd over de nieuwe kruising op het fietspad aan de Zernikelaan. Ik moet zeggen: er is een soort van verbetering. Toen ik vrijdag kwam aanfietsen en ik een blokkade op het pad zag, stapte ik af. Daar stond zo’n typisch hek dat de gemeente vaak plaatst als er aan de weg wordt gewerkt. Verder zag ik niks op het fietspad, geen grote gaten, geen machines, geen werklieden, geen spoor van werkzaamheden. Niks. Ik pakte m’n fiets en liep het grasveld op. Dat is vragen om problemen. Ik weet dat dat niet mag, maar ik had een afspraak, ik was aan de late kant door het stoplicht drie kruispunten eerder en de tegenwind had m’n humeur er ook niet beter op gemaakt.

Verderop kwam ik weer een hek tegen, net voor een volstrekt nieuwe provisorisch aangelegde bocht

Ik zag geen bordje waarop stond dat en hoe ik moest omfietsen. Dat mogen we om negen uur ’s ochtends in het voortdenderende peloton zelf ter plekke uitzoeken. Het werd duidelijk toen ik een eindje verder weer een hek tegenkwam, net voor een volstrekt nieuwe provisorisch aangelegde bocht.
Nu vraag ik je! Dit lost mijn probleem nog steeds niet op. Ik moet namelijk nog steeds over de andere helft van het fietspad fietsen om over te kunnen steken naar de Aletta Jacobshal. In plaats van twee levensgevaarlijke momenten hebben we er nu nog één.

Er zullen hopelijk geen gewonden vallen, maar mocht er iets gebeuren, er stáát niet eens een bord

Er zit dus verbetering in. Toch moeten de dames en heren van Zernike Campus Groningen niet te vroeg juichen. Even een lesje recht. Ik ga ervan uit dat de meeste mensen nog nooit gehoord hebben van het Jet Blast Arrest. Ik zou zeggen: googel het maar voor de smeuïge details. Kort gezegd komt het erop neer dat het vliegveld van Sint-Maarten voor de rechter is gesleept. Een vrouw vond dat het bord dat mensen moet waarschuwen voor de heftige luchtstroom die een opstijgende vliegtuig veroorzaakt (de jet blast) niet duidelijk genoeg was. De Hoge Raad was het met haar eens.
Nu zullen er hopelijk geen zwaargewonden vallen op de Zernikelaan, maar mocht er iets gebeuren, er stáát niet eens een bord. Misschien wordt het tijd om er toch één te plaatsen. Deze slechtziende verzoekt u hierbij vriendelijk om zwarte blokletters te gebruiken op een gele achtergrond. Bij voorbaat dank.