Ga naar de inhoud

Bauke Mollema studeert in Zwolle

baukeBauke Mollema is niet dom, natuurlijk. Maar dat de wielrenner tussen de najaarsklassiekers door zomaar eventjes drie tentamens op hogeschool Windesheim aflegde, is toch verrassend.
Nou, op de collegekaart met Baukes foto staat ook niet zijn naam, maar die van eerstejaars Journalistiek Stefan Post. En het was dezelfde Stefan die bij de tentamens kwam opdraven.
De grap werd geboren toen studiegenoten zeiden dat Stefan op Mollema leek. Hoewel Stefan het daar niet mee eens was, besloot hij er een ego-project van te maken. Hij liet een foto van Mollema op z’n collegekaart zetten en testte uit wat hij met de foute pas kon uitrichten. Van alles dus. Tentamens afleggen was een fluitje van een cent, zo hing hij op 12 november aan de grote klok.
Bauke Mollema ziet er de grap van in. Windesheim is minder te spreken, zo blijkt uit een even knorrige als onheilspellende persverklaring. (…) De student heeft met zijn actie het controlemechanisme van de hogeschool willen testen en heeft dit openbaar gemaakt. Windesheim gaat op korte termijn in gesprek met de student (…). Sindsdien is het stil op Stefans facebookpagina.