Ga naar de inhoud

Bennie kan het niet alleen

Nu het nieuwe schooljaar weer volop aan de gang is, wil ik me graag even aan jullie voorstellen. Ik ben Bennie van der Wal, Facility Host van GOM Schoonhouden. Sinds januari 2016 ben ik jullie gastheer op Zernikeplein 7, met dagelijks zo’n 9000 studenten over de vloer de drukst bezochte vestiging van de Hanzehogeschool.
De kans bestaat dat jullie mij al hebben ontmoet, want ik ben iedere dag aanwezig om jullie erop te attenderen dat de netheid van de Hanzehogeschool een taak voor ons allemaal is.

De Hanze wordt steeds netter, maar het kan nog beter, daarom vraag ik jullie hulp

Ik wil jullie een stukje bewustwording meegeven over de netheid op onze school. Ik leg tussen de twaalf en veertien kilometer per dag af om ervoor te zorgen dat alles netjes is. En mijn inspanningen blijken de moeite waard te zijn, want de meeste studenten laten zich van hun beste kant zien en werken uitstekend mee.
De Hanzehogeschool wordt dus steeds netter, maar het kan nog beter. En dat kan ik dus niet alleen. Daarom vraag ik jullie hulp. Heel simpel: als jullie de rommel die jullie maken zelf in de afvalbakken gooien, wordt de studie-omgeving voor iedereen schoner en prettiger. Daar horen de lokalen ook bij. Het is helemaal niet erg dat jullie een beetje rommel maken, maar appelklokhuizen achter de verwarming… (ik noem maar één voorbeeld). Dat kan beter, toch? Je zult me nooit betrappen op een onvriendelijk woord en ik vraag het altijd op een gepaste manier, maar zadel andere studenten niet op met de rommel die je zelf niet zou willen aantreffen.

Bedankt voor jullie medewerking.

Uw gastheer,

Bennie van der Wal