Carpaccio van rode biet met geitenkaas
De dames van Puur is the new Natural trakteren ons deze maand op een carpaccio van rode biet met geitenkaas. Bietjes zijn hét wintermedicijn bij uitstek, want ze zitten boordevol vitaminen en antioxidanten. Ze ontgiften de lever en reinigen het bloed. Bovendien zijn rode bieten heerlijk zoet maar bevatten weinig calorieën.
Ingrediënten
2 à 3 rode bieten
100 gram rucola
2 eetlepels pijnboompitten
100 gram geitenkaas
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel balsamicoazijn
1/2 eetlepel citroensap
Peper & zout
Bereiding
Kook de rode bieten 20-30 minuten, laat ze daarna uitlekken en afkoelen. Maak ondertussen een dressing van de balsamicoazijn, olijfolie, citroensap en peper & zout. Wanneer de rode bieten afgekoeld zijn, kun je ze met een dunschiller dun schillen en in plakjes snijden. Verdeel deze plakjes over de borden. Top deze af met de rucola, geitenkaas en de pijnboompitjes en giet er ten slotte een scheutje dressing over. Eet smakelijk!