Copygrot in A-gebouw

In de benedenhal van het A-gebouw aan Zernikeplein 7 wordt momenteel hard gehakt, gebroken, gezaagd, geboord geschuurd en geverfd. Aan het begin van het studiejaar moeten nieuwe studentenwerkplekken, docentruimtes en een copygrot gereed zijn.

‘Deze saaie hal krijgt een nieuw smoel en we lossen ook nog eens allerlei ruimteproblemen op’, vertelt projectleider Ton Snelleman. ‘De donkere kantoorhokken bij de ingang, het voorportaal van het trappenhuis en de entree van de hal zijn gesloopt. De hal wordt veel lichter en ruimtelijker. In de nieuwe ruimte komen gebogen organische vormen, zoals een grote glazen wand waarachter tien à twaalf extra werkplekken komen voor docenten van de International Business School (IBS) en een grotachtige ruimte met kopieerapparaten. In de hoek bij de ingang van IBS komen automaten met koffie, dranken en snoep. Ook komen er extra studentwerkplekken, iets waar onze studenten in de Nationale Studentenenquête om vroegen. In de aangrenzende entree van IBS komen vooral studentwerkplekken voor groepen.’

Op 3 september wordt alles opgeleverd. Dan is de hal echter nog niet helemaal klaar. Snelleman: ‘Nog vóór de winter maakt de entreeruimte tussen twee schuifdeuren plaats voor een tourniquet, een grote draaideur, zoals bij het gebouw van Sportstudies. Dat levert ruimtewinst op en bespaart energie.’