Ga naar de inhoud

Dit is het einde, de deur kan even dicht

Daar is ie dan, de laatste van dit collegejaar. En daar word ik dan toch een beetje sentimenteel van. Ben ik daarin de enige? Het is toch even een evaluatiemomentje. Het moment dat ik me realiseer dat ik komend jaar ga afstuderen. Niet dat ik het erg vind, hoor. Integendeel, ik heb zin in aankomend jaar en in de zomer! Afgelopen half jaar heb ik de minor Art and Technology gedaan. Een minor volgen kan ik iedereen aanraden. Uit je comfortzone, nieuwe mensen en docenten. Voor mij was het een goede duurloop naar m’n afstudeerjaar. Nog even ontzettend veel leren. Nieuwe kanten van jezelf ontdekken en ontwikkelen. Oftewel, een minor is een aanrader. En dan zeker de minor Art and Technology.
Minerva is weer in traditionele eindejaarsstatus waar stress en chillen naast elkaar bestaan. De werkbesprekingen zijn in volle gang. Daarna is het een kwestie van je spullen in veiligheid brengen voor de Grote Minerva Opruimdag. Die opruimactie zorgt ervoor dat de gangen van Minerva niet elk jaar verder dichtslibben. Containers aan materiaal verlaten met hangende pootjes het gebouw. Voor de afstudeerders is het moment van ontspanning nog niet daar. Het zijn de laatste loodjes. Komende tijd help ik Lea Volkers, die afstudeert als theatervormgever. Voor haar handig dat ze wat hulp heeft en ik kan alvast even meekijken waar ik komend jaar aan moet geloven. Lea heeft haar eigen eigentijdse draai gegeven aan Shakespeare. En nee, dan moet je niet denken aan Romeo en Julia die werken bij de McDonald’s. Maar een prachtige doordachte voorstelling rondom het thema ouderdom. Het is een humoristisch en ontroerend stuk dat het idee van wat een theaterstuk kan zijn oprekt. Je hoeft geen traditionele theateropstelling te verwachten met een rood doek dat opengaat. De komende dagen worden de puntjes op de i gezet. Samen met dat van alle andere afstudeerders is Lea’s voorstelling onderdeel van de eindexamenexpositie. Benieuwd wat Minerva is en doet? Dan is dat zeker een bezoekje waard. Fijne zomer en tot volgend jaar!

De voorstelling ‘Achter Shakespeares Geraniums’ van Lea Volkers is gedurende de eindexamenexpositie te zien op Academie Minerva, locatie Zuiderdiep, lokaal A22.