Ga naar de inhoud

Een geniepige duivel is ze, een kreng

Haat aan Karlijn! Het voelt alsof ik sneeuw sta te ruimen in een sneeuwstorm. Deadlines, presentaties, projecten, alles heeft zich opgestapeld tot een enorme berg frustratie en stress. Terwijl ik een weg probeer te vinden in deze vracht werk, word ik overvallen door een ontzettende haat… jegens mijn vroegere zelf.
Het kind dat een aantal weken terug de hele avond series zat te kijken, terwijl ze eigenlijk geordende planningen moest maken. Die trut die lekker op het terras van een koud drankje zat te genieten, terwijl ze beter vooruit kon werken aan haar projecten. Zij is stom!

Die trut at een hele chocoladereep op, zodat ik niks meer had

Een geniepige duivel is ze, een kreng dat het ontzettend leuk vindt om het mij moeilijk te maken. Want dit heeft ze al vaker gedaan, om precies te zijn: dit doet ze bij alles. Eerder nog at ze een hele chocoladereep in één keer op, zodat ik niks meer had. Ze blijft altijd te laat wakker, waardoor ik vervolgens ontzettend moe ben. Laatst werd de kwaadaardigheid van verleden Karlijn bevestigd. Tijdens het bewerken van een video waar audio en beeld, niet al te snugger, apart waren opgenomen, hoorde ik haar op één van die audiobestanden doodleuk zeggen: ‘Misschien is het niet zo slim om de audio en video te splitsen, maar dat is mooi een zaak voor toekomstige Karlijn.’

Ik hoor haar lachen terwijl ze lui achterover leunt en weer een serietje wegkijkt

In die zin vat ik waarschijnlijk samen waar het altijd mis gaat, tenminste bij school en andere projecten: luiheid die resulteert in uitstelgedrag. Dit conflict met mezelf speelt al eeuwenlang. Ook vandaag, terwijl ik maar blijf sneeuwscheppen, wil ik maar al te graag in een tijdmachine springen om mijn vroegere zelf in het gezicht te slaan. Hopend dat ze daarmee wat werk verzet, al was het maar een beetje. Nu lijkt het alsof ik haar ergens in een ver verleden hoor lachen, terwijl ze lui achterover leunt en een serie wegkijkt. O, wat is ze vals en sluw, zelf via deze dagdroom wil ze me verleiden tot uitstelgedrag. Misschien moet ik lief zijn voor mijn toekomstige zelf en weer aan het werk gaan.