Effe wapperen.

Eens in de zoveel tijd heb je weleens een uitspatting. Eentje die op alle vlakken wel kan. Ja, iedereen heeft toch weleens zo’n dag waarop-ie flink wil wapperen met de pinpas? Op zo’n dag vliegt het geld je portemonnee uit. Je ruilt het voor kleding, spullen, eten en andere poespas (guilty).
Of je wappert voor een uitspatting in de kroeg. Flink met de pas wapperen, waarna er allerlei drankjes voor je neus verschijnen (guilty). En daarna allemaal mannen zoenen (guilty). Dat soort uitspattingen zijn het mooist, vind ik.

Ik had het gevoel dat ik een beetje neutraal leefde, van ruig drinken kwam het ook al niet

Daarna kan ik m’n vriendinnetjes appen: ‘OMG ik heb zo veel geld uitgegeven, het is echt niet oké’. En, de mooiste: ‘Raad eens met wie ik geregeld heb gisteren?’ Ook op studiegebied heb ik uitspattingen. Afgelopen weekend, thuis bij m’n ouders, heb ik maximaal aan mijn scriptie gewerkt. Zulke uitspattingen moet je trouwens niet te vaak hebben. Dan gaat het niet goed met je.
Waarom ik over uitspattingen begin? Ik had de laatste tijd het gevoel dat ik een beetje neutraal aan het leven was. Ik ging weleens drinken, ik studeerde eens wat, ik bezocht m’n stage-adres, zo nu en dan deed ik iets wat voor sporten zou kunnen doorgaan. Kortom, er gebeurde niets spannends of amicaals. Ik gaf niet superveel geld uit (sparen voor de master, ook guilty) en van ruig drinken kwam het ook al niet. Gelukkig was ik onlangs een paar dagen in Zweden. Daar moet je wel met je pas wapperen, want alcohol is niet te betalen in Scandinavië.
Ik heb dat soms gewoon nodig, zo’n uitbarsting. Vergelijk me met een braakje dat net niet hoog genoeg zat, maar uiteindelijk toch kwam. Zo wil ik me weer voelen, maar dan in positieve zin. Al kan braken natuurlijk ook opluchten. Nog een maand en dan lever ik m’n scriptie in. Dan heb ik even geen werk, geen stage en geen studie. Dat wordt gevaarlijk. Als ik eraan denk begint m’n pinpas al te wapperen en man, man, wat heb ik een dorst.