Ga naar de inhoud

Flink naar de klote, gast

Op een terrasje in Utrecht kijk ik mijn ogen uit. De ene vrouw is nog mooier dan de andere, dat ene benenpaar nog zongebruinder dan het andere. Rokjes, korte broekjes. Utrecht is het walhalla. Misschien studeer ik toch in de verkeerde stad.
Maar vooral ook mobieltjes. Een magnetisch veld lijkt het terras te beheersen. Iedere man en vrouw lijkt gedwongen een continue strijd te leveren tussen hun gesprekspartner en hun elektronische levenspartner. Terwijl ik me vergaap aan het vrouwelijke schoon, vang ik het gesprek naast me op. Twee gasten bestellen een biertje en het was de één al snel opgevallen dat zijn vriend er beroerd bijzat.
‘Gast, wat ben je naar de klote, wat heb je gedaan?’
‘Zou graag een reuze-interessant verhaal willen ophangen, dat ik de tijd van mijn leven heb gehad.’
‘Maar?’
‘Om eerlijk te zijn heb ik de dagen gewoon niets te doen, lees overdag een boek, ga boodschappen doen, fitnessen of hardlopen en ’s avonds trek ik een biertje open.’
‘Gast, jij bent echt flink naar de klote.’
Het feit dat hij twee keer herhaalde dat zijn vriend naar de klote is was lief van hem, maar had niet gehoeven.

Kekke foto, filtertje erover, bam, nu al een hitje op Tinder, flink wat matches

‘Wat doe jij zoal op een dag dan?’
‘Haha gast, nou niet wat jij doet.’
‘Dat vroeg ik ook niet.’
‘Nou, botte lul. Pff, vraag je me eigenlijk ook wat. Oh ja! Heb gisteren wat kleren gekocht via internet, echt vet. Komt helemaal uit China, kost helemaal niets, goedkope troep. Heb trouwens ook nog enorm moeten lachen om dat filmpje dat nu viral is gegaan, wat een gasten, zeg, snapte jij het?
‘Wat bedoel je?’
‘Gast, dat filmpje niet gezien? Mooi man, wacht, ik stuur hem je wel even. Kut, moet ik dat wijf ook nog beantwoorden, die vraagt me nu al voor de vierde keer wanneer ze me ziet. Trouwens, moet je deze smooth papi zien.’
‘Dat ben jij.’
‘Haha, ja kekke foto, hè, filtertje erover, bam. Nu al een hitje op Tinder, flink wat matches. Deze trouwens ook, Marloes ofzo, lekker wijf ook, jezus.’
‘Ja zeg dat. Wat lul je zoal tegen haar dan?
‘Och, ook zo’n mooi verhaal. Keek laatst op internet, kwam ik uit bij zo’n Viva-forum, tien redenen waarom mannen zo onbegrijpelijk zijn. Mooi lering uit getrokken, die chicks slikken het als zoete koek. Weet je wat het met vrouwen is? Je moet onbereikbaar voor ze zijn, hard to get, stond in zo’n artikel van de Men’s Health.’

Wat een sicko, die gast is echt flink naar de klote

‘Maar als je haar echt spreekt dan? Los van Tinder?’
‘Bedoel je Whatsapp?’
‘Nee, ik bedoel gewoon hier, zoals jij nu tegenover mij zit.’
‘Gast, dat wijf woont ergens in Barneveld, wat denk je, dat ik daarheen ga? Komt ze maar mooi hierheen. Onbereikbaar, hè, dat heeft de grootste aantrekkingskracht.’
‘Had je gisteren ook mee kunnen gaan zuipen.’
‘Toen was je zusje al bij mij.’
‘Gast.’
‘Ja, gast, wat denk je nou? Moet ik een beetje dom gaan zuipen met jullie om zo’n chick te regelen. Dikke kans dat ik ook nog goed lam ben, dan regel ik helemaal niets. De foto’s en mooie verhalen lees ik toch wel op Whatsapp. Dit gaat tien keer makkelijker.’
Het lukt me niet langer om mijn lach in te houden en ik begin oorverdovend hard te lachen. De twee gasten kijken elkaar aan, dan richten ze hun blik op mij.
Is er wat?’
‘Haha nee, niks, had even een binnenpretje.’
Twee minuten later hoor ik gefluister.
Pff wat een sicko, die gast is echt flink naar de klote.’
‘De komende tijd blijft deze gast lekker onbereikbaar in Groningen.