Ga naar de inhoud

Goede raad voor onveilige Reitdiepwijk

Wie had dat nou gedacht? De fleurige en kleurige Reitdiepwijk lijkt misschien veilig, maar er loert wel degelijk gevaar. Het waait, op sommige plekken kun je zomaar in het water vallen en in de gekste hoeken en gaten kunnen rukwinden de kop opsteken. Wethouder Roeland van der Schaaf is van dit alles inmiddels op de hoogte gesteld. Op 3 november stak Van der Schaaf het verontrustende rapport over de probleemwijk in z’n wethouderstas. Maar pas nadat hij een prijs had uitgeloofd aan de opstellers van het Reitdieprapport, Hanze-studenten Janita, Marloes, Lisanne en Xanthé.

Met windschermen à la Almere, een urban windmill en beter licht, komt Reitdiep een heel eind

Tweedejaars Facility Management hadden zich op vrijdag 3 november verzameld in Het Floreshuis in de Korrewegwijk, om de resultaten van hun onderzoek naar de gastvrijheid van Groninger wijken te presenteren voor een vierkoppige jury en een zaal vol stijlvol geklede concurrenten-schuine-streep-jaargenoten. Janita, Marloes, Lisanne en Xanthé adviseren de gemeente om de Reitdiepwijk op te luisteren met windschermen die de wind in goede banen leiden. (In Almere schijnt dit goed te werken). Wanneer men dan ook nog een urban windmill plaatst, levert de wind nog energie op ook.
De verlichting moet een stuk aangenamer worden, vooral in de buurt van de winkels is het ’s avonds unheimlich. En als we dan ook nog wat doen aan de plaatsen waar slechtzienden en kinderen zomaar in het water kunnen vallen, is het helemaal pluis.
Het Reitdiepkwartet krijgt een Groninger Koek van Knol, mag één keer uit eten in de Padangbar in de Padangstraat en één keer op bezoek bij de wethouder om de adviezen nog eens goed door te spreken.
De andere zes groepen vissen achter het net, wat extra sneu is voor de studenten die zich bogen over de Oosterparkwijk, want hun idee voor een subtiele herinrichting van het Wielewaalplein (met onder meer een maximumsnelheid van dertig kilometer per uur), was volgens de jury nauwelijks minder dan dat van de winnaar. Maar er is nog hoop, want ook dit plan belandde in de tas van de wethouder