Ga naar de inhoud

Handen schudden en zo

Laten we teruggaan naar de tijd waarin het echt supercool was dat je met iemand had gezoend. Dat gebeurde dan waarschijnlijk in de plaatselijke discotheek, het dorpskroegje of in de zelf vervaardigde scharrelbierkeet. Iedereen wist het meteen, want als ze op dat moment niet zelf getuige waren, werd het nieuws wel doorge-sms’t. Ik herinner me dat we zaten te roddelen in de pauze of tijdens je tussenuur op de middelbare school. Zo spannend allemaal.

Om er maar even een quote uit mijn omgeving in te gooien: ‘Regelen is net als handen schudden’

Tegenwoordig is de zoen eigenlijk geen nieuws meer, tenzij het gebeurt in een bepaalde kring waar iedereen elkaar kent. Dan is het wel móói, maar niet zo heel bijzonder. Ik vraag me af wanneer die omschakeling is gekomen. Hoe kan het dat tongzoenen opeens regelen wordt genoemd en niemand er meer van opkijkt? Om er maar een quote uit mijn omgeving in te gooien: ‘Regelen is net als handen schudden’.
Stiekem smul ik nog veel te veel van regelverhalen en word ik dan ook graag van alles op de hoogte gehouden. Ik vind het fantastisch wanneer mensen laag staan te gaan in de kroeg en ik daar getuige van ben. Op avonden dat ik het aandurf om m’n telefoon mee te nemen de stad in (die avonden zijn schaars sinds ik een nieuwe iPhone heb), maak ik dan ook graag foto’s. Het is toch hartstikke leuk om een regelfoto van jezelf te hebben?
Ik ben met veel plezier die paparazzo, wat me niet in dank afgenomen wordt.

Doorsturen was kut via mss, want dat was duur, de foto was klein en het duurde heel lang

Toen ik begon met zoenen, hadden we net van die goedkope Samsungtelefoontjes. Die kon je dan openschuiven in de breedte. Persoonlijk zijn die telefoons nog steeds mijn lievelings, met een qwerty-toetsenbord over de hele zijkant van je telefoon. Ik kon daar enorm snel op typen en ik vind het gewoon heel prettig om daadwerkelijk iets in te drukken. De kwaliteit van deze telefoontjes was nog niet zo opperbest. Doorsturen was kut via MSS, want dat was duur, de foto was klein en het duurde heel lang. De jeugd van tegenwoordig heeft het maar makkelijk. Even tongen in de disco en je kunt je eigen regelfoto doorsturen in topkwaliteit via whatsapp.