Ga naar de inhoud

Hanze heeft etherdiscipline nodig!

Politiewoordvoerder en WIDM-coryfee Ellie Lust komt op 24 mei naar de Hanzehogeschool om de teugels hier eens goed aan te trekken. Want welke organisatie kan nu niet een beetje van Ellie’s etherdiscipline gebruiken? Tijdens deze Hanze-variant op Collegetour gaat Lust in de Van OlstToren vertellen over veiligheid. Ook is er na afloop tijd voor een meet & greet. Opgave voor deze collegetour, die duurt van 15.30 tot 18.00 uur, kan via de site van de Hanzehogeschool.

Lust werd in 2005 bekend door haar verschijning in AVRO’s Opsporing Verzocht, maar haar doorbraak naar het grote publiek kwam in 2016, toen ze één van de deelnemers in het programma Wie is de Mol? was. Begin 2018 startte Ellie op Patrouille, haar eerste eigen programma op televisie.

Roze_Kwaku_Summer_Festival_2015_03

Ellie Lust werd geboren in Amsterdam, werkte ruim twintig jaar als politievrouw en is momenteel woordvoerder bij bureau communicatie van de Amsterdamse politie. Na ruim twintig jaar als politievrouw op straat te hebben gewerkt in Amsterdam, is Ellie nu ruim tien jaar werkzaam als woordvoerder bij bureau communicatie van de Amsterdamse politie. Ook is zij voorzitter van het politienetwerk Roze in Blauw (LHBT-politienetwerk)

De collegetour met Ellie Lust is één van de activiteiten in het lustrumjaar van de Hanzehogeschool Groningen. Dit jaar is het precies 220 jaar geleden dat aan de Academie van Teeken-, Bouw- en Zeevaartkunde de eerste les werd gegeven. Om dat te vieren organiseert de HG in de periode van januari tot en met mei diverse activiteiten. De opbrengst van de collegetour gaat naar het goede doel stichting Leergeld.

Foto: Richard Broekhuijzen