Hotelkamergeheimen.

Voor een weekendje weg gebruik ik vaak dezelfde selectiemethode als voor een vakantie: een maximaal (laag) bedrag, een minimale beoordeling die vaak in de buurt komt van een 8,5, maximale, liefst kleine afstanden tot leuke gelegenheden en zoveel mogelijk extra’s bij de prijs inbegrepen. Je kunt je voorstellen dat er met deze manier van selecteren maar een klein aanbod overblijft. In mijn geval is dat een voordeel, want kiezen is niet mijn sterkste kant. Daarnaast ben ik vaak onzeker over de keuze die ik heb gemaakt, zekerheid heb je immers nooit en cijfers zeggen niet altijd iets.
Met mijn lijst aan voorwaarden blijven er vaak alleen hotels over. Iets waarmee ik vorig jaar geen enkel probleem had. Na vele ervaringen op campings wilde ik weleens wat anders. Ruim zes maanden geleden boekten mijn vriend en ik een vakantie voor deze zomer, opnieuw in een hotel want vorig jaar was alles boven verwachting goed bevallen (even afkloppen). Mijn onzekerheid heeft toen plaatsgemaakt voor trots.

Uitgedrukte sigaretten op de vloer, doordrenkte matrassen met verschillende soorten vochtige substanties

Dit jaar heb ik er echter meer problemen mee. Dat komt door een interview met een kamermeisje dat ik las. Het kamermeisje vertelde wat ze zoal voorbij ziet komen in hotelkamers: de rommel die achterblijft na een bezoek van een zakenman met zijn minnares, doordrenkte matrassen met verschillende soorten vochtige substanties, uitgedrukte sigaretten op de vloer en vlekken waarvan je je afvraagt of ze ooit zullen verdwijnen. Ook heb ik van haar geleerd dat alles vaak wordt verdoezeld door het matras gewoon om te draaien of door er maar een schoon hoeslaken overheen te doen. De rest zal ik je besparen.
Heb ik m’n selectiemethode nu veranderd? Nee, net als vorig jaar kijk ik wekelijks, misschien zelfs dagelijks, of er nieuwe foto’s en recensies bij zijn gekomen op TripAdvisor, Facebook en Google van de accommodatie waar we verblijven, in de hoop dat ik zekerheid heb over ons verblijf. Het idee dat dat inderdaad zo is, heb ik na het lezen van dit interview laten varen. Dit weekend staat mijn volgende hotelbezoek op de planning, evenals het inpakken van een fles chloor in de koffer. Over mijn voorbereidingen voor de zomervakantie durf ik nog geen uitspraken te doen…