Koningin Máxima opent hogeschooljaar Hanzehogeschool.

Hoog bezoek voor de Hanze: Koningin Máxima opent op 5 september het hogeschooljaar. Met onderwijs heeft de koningin niet perse iets, maar met mentale gezondheid onder jongeren wel. Over dat laatste zal ze die middag komen spreken op de Hanzehogeschool.

Al eerder werd aangekondigd dat Máxima op 5 september in Groningen zou zijn voor een werkbezoek in het kader van de mentale gezondheid van jongeren. Eén op de drie jongeren in de provincie Groningen ervaart een slechte psychosociale gezondheid. Groningen kent in vergelijking tot de rest van Nederland relatief veel gebruik van jeugdhulp en langjarige hulpverleningstrajecten, bijvoorbeeld door armoede en aardbevingsproblematiek.

Máxima is erevoorzitter van MIND Us, een organisatie die zich inzet voor het onder de aandacht brengen van mentale problemen onder jongeren. Naast de Hanzehogeschool zal Máxima een bezoek brengen aan Jimmy’s Groningen en zal ze een docententraining gericht op het signaleren van somberheid en depressie bij leerlingen bijwonen.

Naast koningin Máxima zullen ook College-voorzitter Dick Pouwels en professor Wim van de Donk spreken tijdens de opening. Wim van de Donk is voorzitter van het Nationaal Comité 4-5 mei en rector magnificus tevens voorzitter College van Bestuur van de Tilburg University.
Daarnaast wordt de Henk Pijlman Innovatieprijs uitgereikt en wordt er geld ingezameld voor Stichting Urgente Noden Groningen, Drenthe en Friesland.

Foto: RVD (c)