Lo-fi beats & nespresso

De geur van koffie die mijn neusholte bereikt wanneer ik de voordeur open, is deze ochtend het eerste moment waarop ik content ben. Wonen boven de Doppio is zo gek nog niet.
Nog steeds heb ik niet ontdekt of ik een ochtendmens ben. Ik doe genoeg ervaringen op, dat wel, want m’n vriendinnen en ik hebben genoeg leuke plannen voor in de vroegte. Sporten om half acht ’s ochtends hoort daar absoluut niet bij. Dat plan verdampte direct toen de wekker ging.
Het plan van vandaag is stukken beter. Om negen uur hebben we afgesproken voor een ontbijtdate bij de Hema. Een fijne vroege start voor een dag keihard studeren. Ik ben benieuwd of we erin slagen, vandaag. Gister hebben we een vergelijkbare poging gedaan, maar na drie keer snoozen begrepen we dat we de avond ervoor te lang waren doorgegaan. Je moet ook niet te veel willen op een maandag, weet je.

Vandaag op planning: statistiek. Check. Boeken open en gaan

Vandaag hebben we goede moed. Ik heb al even gecheckt of vriendin wakker was. Ja, appte ze. De plannen gaan door.
Het ontbijt is een koude bedoening, maar de sfeer in de Hema is gemoedelijk. Het gezelschap doet me goed. Meteen pakken we de draad op waar we hem de vorige keer hebben neergelegd. Even klagen over ruzies met huisgenoten (die gasten ruimen hun zooi ook nóóit eens op) en we zijn weer good to go. Op naar huis. Statistiek. Check. Dat staat op de planning van vandaag. Boeken open en gaan. Voortgestuwd door lo-fi beats en een bakkie nespresso, (ja, als we het doen, doen het wel meteen goed), zetten we onszelf en elkaar aan het werk.

Nog tien dagen tot mijn eerste tentamen

Ik vind het chill. Een goede remedie om de labiliteit tegen te gaan. Het studeren wisselen we af met  small-talk en gelach, een tripje naar de keuken voor wortels, komkommer en hummus of een extra bak koffie. Ook belangrijk allemaal. Idealiter is vriendin twee er ook bij, maar die moest helaas naar stage. Fijne dingen. Dit is mijn favoriete trio. In goede en in slechte tijden zullen we maar zeggen, hè? En dan is dit nog niet eens één van de productiefste dagen. De sessie gaat door tot één van ons naar college moet en onze wegen scheiden. Nog tien dagen tot mijn eerste tentamen. Op deze manier kan ik iedere dag wel een ochtendmens zijn.

Foto (fragment): McQuin