Ga naar de inhoud

Verwarde man dreigt met keukenmes in Kerklaan

Al die politie gezien vanochtend rond tienen in de Kerklaan, toen je op weg was naar Zernike? Was niet zo maar een incidentje: een verwarde man op een fiets probeerde meerdere passanten te steken met een keukenmes. Communicatie-docent Davey Schippers was ook op weg naar Zernike, fietste langs de man en zag hem zijn richting uit steken met het mes.

IMG-20180326-WA0015

‘Toen hij mij voorbij was ben ik achter hem aangereden en heb heel hard geroepen dat iedereen uit zijn buurt moest blijven. Hij raakte bijna een nietsvermoedend joggend meisje.’ Tsja, wat doe je in zo’n situatie? ‘Soms als je zoiets leest in het nieuws, dan denk je “wat zou ik doen?” En heel naïef fantaseer ik dan altijd, ik ben niet de kleinste, ik spring er wel op. Maar nu, eenmaal in zo’n situatie, dacht ik vooral; die man is onvoorspelbaar, niets doms doen. Toen hij eenmaal langs mij was ben ik achter hem aangefietst op redelijke afstand. Op de kruising in het Noorderplantsoen kwamen allemaal mensen ons tegemoet die, net als ik, aanvankelijk niet direct door hadden wat er gebeurde. Dus ik begon heel hard te schreeuwen dat hij een mes had. Ondertussen belde ik 112. Opeens richtte hij zijn aandacht weer op waar ik stond en kwam hij in volle vaart achter mij aan. Gelukkig hoorde ik de sirenes van de politie en toen ik over mijn schouder keek, beukten ze hem met de auto van de fiets. Vervolgens stonden er ook vrijwel direct tien politieauto’s en busjes.’
Vervolgens vroegen de agenten hem met getrokken pistolen om het mes te laten vallen. ‘In eerste instantie weigerde hij, maar na een paar seconden bedacht hij zich, liet het mes vallen, waarop ze hem tegen een huis duwden en arresteerden.’ Davey ging mee met de agenten om een verklaring af te leggen.

Heb je vanochtend ook iets gezien? De politie zoekt nog meer getuigen van het incident, dus bel ze dan even: 0900-8844.