Ga naar de inhoud

Martyn Ell, inspiratiebron dicht bij huis

Dat de Minerva-student meer is dan een creatieveling is inmiddels duidelijk. Enkel op je creativiteit ga je het niet redden. Je hebt organisatietalent nodig, kennis over waar je jezelf positioneert in de kunst- en muziekwereld en een onophoudelijke leergierigheid. Dat is nogal wat. Een uitdaging is het zeker. En overweldigend.
Als je iets wilt, dan moet je doorzetten. Gelukkig zijn er genoeg inspiratiebronnen. Uiteraard zijn er de grote kunstenaars en muzikanten. Bij hen kun je een beetje afkijken. Maar nog beter is de inspiratiebron in de buurt. Medestudenten die je verrassen. Hoe een ander iets aanpakt is altijd even de moeite waard om naar te kijken. En waarom vind je het dan een goede manier of een slechte? En als je iets minder goed vindt, ligt dat dan aan dat werk of aan het feit dat je zelf de waarde ervan niet kunt zien?
Eén van mijn grootste inspiratiebronnen op gebied van lef, nuchter blijven en doorzetten is Martyn Ell. Naast medestudent is hij toevallig ook mijn broer. Vanaf jongs af aan had hij muziekles en vanaf het moment waarop hij een gitaar in handen kreeg, was er geen houden meer aan. Inmiddels is hij dus ook Minervastudent, hij doet de Popacademie in Leeuwarden. Vakken volgen, optreden, repeteren, liedjes schrijven en steeds serieuzer kijken naar zijn werk en studie. Dat betekent niet dat hij zich opsluit op z’n kamer. Van hem heb ik geleerd dat je moet leven om iets te vertellen te hebben. Dit betekent niet dat hij perfect is, maar hij is wel het schoolvoorbeeld van een inspiratiebron dicht bij huis. Vorige week kwam z’n nieuwe clip uit.