Ga naar de inhoud

Modetrends op de Hanze: beige jas en coltrui

Mode, daar lusten studenten wel pap van. Daarom zoek ik als mode-reporter naar de trends op de Hanzehogeschool. Hoewel het zonnetje zich de afgelopen tijd al meerdere keren heeft laten zien, zit de modewereld nog in een winters sfeertje. Dat leverde twee trends op, de beige jas en de coltrui.

IMG_9121.CR2

De beige jas

Let er maar eens op als je na een bus- of fietstocht op de Hanze aankomt: overal beige jassen. De tijd van donkere jassen in de winter is voorbij. Lichte jassen zijn momenteel helemaal het ding. Het fijne aan de beige jas is dat-ie overal wel mee te combineren valt. Over een jurkje, bij een simpele spijkerbroek of boven een paar stoere laarzen: het kan allemaal. En dat maakt deze jas zo multifunctioneel.

Verschillende manieren om te combineren dus. Maar, wat de jas ook zo fijn maakt, is de verscheidenheid. Dikke, dunne, lange of korte beige jassen, ze zijn er allemaal. Eva Houg, studente aan de Hanze, draagt een beige houtje-touwtje-jas. Eva combineert hem met een dikke sjaal, die qua kleur perfect past bij haar jas en zo de winterse look helemaal afmaakt. Elegant, chique en vrouwelijk dus, die beige jas. Een blijvertje in de komende jaren, zo is de verwachting, dus wacht niet langer en schaf er één aan!

IMG_9130

De coltrui

Opeens dook-ie overal op: de coltrui. Heerlijke wintertrend, nu het nog koud is buiten. De coltrui had een wat stoffig of truttig imago (ik moet bekennen: dat beeld had ik eerst ook), maar die tijd is voorbij. Colletjes zijn dolletjes. Zowel de strakke als de oversizede exemplaren zijn het helemaal in deze koude wintermaanden. Een goede coltrui warm, comfortabel, stijlvol en veelzijdig. Veelzijdig, omdat de trui zo makkelijk met alles te combineren valt.

Dik of dun gebreid, kort of juist lang (er bestaan zelfs coljurken!), zowel felle als rustige kleuren: alle coltruien komen voorbij op de Hanzehogeschool. Hanze-student Huilin Qiang combineert haar rode coltrui heel simpel met een zwarte jeans en zwarte laarsjes. Wel gaat ze voor de details. Zowel haar lippen als nagels hebben een rood kleurtje, ton-sur-ton, wat heel leuk staat bij de rode kleur van haar coltrui.

Wat is er nu zo geweldig aan de coltrui? Heerlijk warm, toch stijlvol en goed te combineren, antwoordden Hanze-studenten. Zij dragen de oversized col dan ook het liefst op skinny jeans. Hetzelfde geldt voor de strakke coltrui, hoewel die ook heel leuk kan staan op een rokje.

Zo. Als het goed is ben je nu weer helemaal op de hoogte van wat er zich op modegebied afspeelt op de Hanze. En nu jij: welke trend vind jij het leukst?