Ga naar de inhoud

Modetrends op de Hanze: streepjes en kobaltblauw

Mode, daar lusten studenten wel pap van. Daarom ga ik als mode-reporter op zoek naar de trends op de Hanzehogeschool. En of ik die vond. Deze keer aan de beurt: streepjes en kobaltblauw.

IMG_8233

Het Bretonse streepje
Streepjes. Het is dé look van de Parisienne: de Bretonse streep. Al jarenlang is deze streep zo razend populair dat het tot de echte mode-klassiekers gerekend mag worden. Door de grote verscheidenheid aan verschijningsvormen is er voor ieder wat wils: dikke strepen, dunne streepjes. En dan heb ik het nog niet eens over de verschillen qua kleur: rode streepjes, blauwe strepen, zwarte strepen, het is er allemaal.

Kortom: streepjes zijn altijd een goed idee. Zo dacht Fiona van Heerde ook, een eerstejaars Communicatie op de Hanzehogeschool. Haar streepjes-crop-top draagt ze op een hogetaillebroek, gecombineerd met een zwart jasje én een paar brogues. Voor de niet-kenners: dat zijn oorspronkelijk mannenschoenen die met een paar maten kleiner en wat toegevoegde vrouwelijke details een must-have zijn voor elke vrouwenkast. De schoenen van Fiona zorgen samen met de broek en jas voor een stoer effect.
Om mijn taak als mode-reporter op het gebied van streepjes te volbrengen, vroeg ik ten slotte een paar Hanze-studenten wat zij zo fijn vinden aan de gestreepte top. Hierop gaven ze de volgende antwoorden: Je kunt ’m ieder seizoen aan. Door z’n tijdloze karakter is hij niet gebonden aan het winter- of zomerseizoen. Hij is gewoon altijd dé oplossing voor als je het even niet meer weet. Streep eronder!

IMG_8242

Kobaltblauw
Blue is the new black. Er is niet meer aan te ontkomen als je door tijdschriften bladert en de nieuwe herfst- en wintercollecties in de winkels ziet hangen: kobaltblauw. Kobaltblauw is een intens donkerblauw, voor deze herfst een enorme trend. Je ziet kobalt terug in T-shirts, truien, jurkjes, rokken en zelfs in broeken ontbreekt de kleur niet. Nu zie je ’m natuurlijk al aankomen: deze trend kunnen natuurlijk de Hanze-studenten niet aan zich voorbij laten gaan.
Zo bewijst Elvera Westerbeek, studente Media & Entertainment Management aan hogeschool Stenden. Ze draagt een effen kobaltblauwe jurk. Niets is zo chique en stijlvol als deze kleur, zéker in combinatie met zwarte details. Hier zie je ook het zwarte jasje terug. Verder draagt Elvira glanzende laarsjes, óók zwart, ze maken de outfit helemaal af.
En nu ben jij natuurlijk zo nieuwsgierig: waarom vinden Hanze-studenten deze trend zo leuk? Dat zal ik je vertellen. Het komt vooral door de sprekende kleur, die goed te combineren valt met veilige kleuren (zoals zwart), maar ook goed samengaat met opvallende prints en tinten.
Zo. Als het goed is ben jij nu weer helemaal op de hoogte van wat er zich op modegebied afspeelt op de Hanze. En nu jij: welke trend vind jij het leukst?