Ga naar de inhoud

Orange Skyline flonkert op RUG-lustrum

orangeYes, yes, yes! Orange Skyline gaat weer knallen. De band van Conservatoriumstudent Niels van der Wielen staat prominent op het programma van het slotfeest van de lustrumviering van de Rijksuniversiteit Groningen.

Oké, Bløf doet ook wat, net als de Jeugd van Tegenwoordig en Bert Visscher, maar de echte hoofdact is Orange Skyline, de punkpoprevivalband die met catchy songs toch zo af en toe en her en der ook wel wat Beatles-achtigs heeft. In 2013 wonnen ze, nog maar net uit de startblokken en behoorlijk vochtig achter de oren, de POPgroningen Talent Award.
Frontman Stefan van der Wielen (inderdaad: de broer van), Niels van der Wielen (gitaar), Mart Atema (drums) en basvirtuoos Simon ‘Benus’ Christiaanse brengen ruige muziek, snel, heftig en toch uiterst geraffineerd. Niels studeert compositie aan het Prins Claus Conservatorium, dat vanaf volgend jaar nooit meer hetzelfde zal zijn. Want, niemand had het verwacht, Benus heeft na negen jaar serieus blokken een diploma gekregen van een niet nader te noemen instelling voor middelbaar onderwijs. Alle deuren van praktisch alle conservatoria staan inmiddels voor hem open, maar hij zal wel weer voor Grunn’n kiezen.
By the way, er staat nóg meer op het programma van het RUG-lustrumfeest. Als de fab four van Groningen zit te ontbijten (klokke drie uur ’s middags), wordt de diepenring onveilig gemaakt door roeiers uit Groningen, Münster, en jawel, hoor: Oxford en Cambridge. Dat wordt wat, net als het optreden van Orange Skyline trouwens.
Wanneer Orange Skyline zit te chillen of zich wijdt aan een eerste soundcheck, loopt er een stoet studenten en stadjers door de stad om inwoners en passanten community art te tonen (start 19.00 uur).
Community art? Ja, zo zou men het optreden van Orange Skyline natuurlijk ook wel kunnen noemen.
Meemaken? Erbij zijn? 14 juni, Vismarkt, vanaf negen uur ’s avonds . Eventueel kun je op de Vismarkt ook nog genieten van Maison du Malheur, Puggy en DJ Bassanova, maar dit terzijde.

Tot morgen, tot orange!