Ga naar de inhoud

Recept van de week

Ik gooi het eens over een totaal andere boeg en neem jullie mee naar het geheim waar elke vrouw zwakke knieën van krijgt: de culinaire meesterwerken die ik op mijn vierpits gasstel tevoorschijn tover. Vandaag doe ik een lekker pittig recept, dat garant staat voor een spetterende avond en een ochtend vol hoofdpijn.

Gebakken heethoofdjes met Groninger pit
Benodigdheden
– Vier heethoofdjes (bij voorkeur met een V-tje op hun WE-pak, vaak in de nacht bij de Peperstraat/Poelestraat verkrijgbaar)
– Vier mbo’ers (bij voorkeur met een opgeschoren kapsel en een hondenketting, vaak op vrijdag of zaterdag in de stad te vinden)
– Een kratje Amstel (of ander bier, maar Amstel past extra goed bij de voorgaande ingrediënten)
– Een dozijn drugs naar smaak (iets waar je ogen van uitpuilen en je lontje korter wordt)
– Een vleugje humor (is vaak ver te zoeken, maar wie weet waar je terecht komt als je dit recept hebt gelezen)

Bereiding
Bij het selecteren van de heethoofdjes is het van belang om goed te kijken naar de kwaliteit: kijken ze nors genoeg, is hun schouderomvang van de juiste breedte, is het testosteron dusdanig hoog dat ze elk moment kunnen ontploffen en staat het V-tje wel goed.

Heethoofdjes hebben van zichzelf een pittig karakter, in combinatie met het schilletje met een V-tje erop leidt dit tot een smaakexplosie!

Laat de mbo’ers een tijdje sudderen met het kratje Amstel en het dozijn drugs (bij voorkeur ongeveer vier uur). Hierbij is het essentieel om ze met rust te laten! Niet roeren! Niet prikken! Ga gerust een uitzending van het Familiediner of Andy & Melissa terugkijken en uitgebreid analyseren. Na vier uur zult u zien dat het kratje Amstel en het dozijn drugs volledig in de mbo’ers zijn getrokken, waarna u ze met een gerust hart bij de vier heethoofdjes kunt zetten, bij voorkeur in een rij. Sluit vervolgens de pan af. Door de druk die er op de pan komt, zult u al snel merken dat de mbo’ers zullen piepen en de heethoofdjes zullen borrelen. Geen paniek. Heethoofdjes hebben van zichzelf een pittig karakter, wat in combinatie met het schilletje met een V-tje erop leidt tot een ware (smaak)explosie! Door de druk komen ook het karakter en de pit van de opgenomen drank en drugs van de mbo’ers extra goed tot uiting. Nu is het zaak uw aandacht erbij te houden: het is van essentieel belang dat het geheel niet gaar is, maar half gaar. Het is dan ook niet voor niets dat het gerecht in de volksmond Halvegare wordt genoemd. Als u goed kijkt ziet u dat er dan bij de mbo’ers een aantal gaatjes zijn ontstaan bij het kopstuk. Hier kunt u naar smaak en believen wat zeezout in strooien. Maak het tenslotte helemaal af met een vleugje humor: bied het recept bij Shooters aan.
Eet smakelijk!