Ga naar de inhoud

Regionaal MKB dolblij met Hanze Business Talent

‘Het is verbazingwekkend wat je hebt bereikt’, zegt Rob Verhofstad tegen Jelmer Slot die een traineeship heeft voltooid bij het vlees- en zuivelbedrijf Koepon. Verhofstad, lid van het College van Bestuur van de Hanzehogeschool, vertelt er eerlijk bij dat dat niet zijn woorden zijn, maar die van de docent die Jelmers begeleidde tijdens het International Business Talent Programme. Afgestudeerden van drie Hanze-instituten werken in dit programma aan een opdracht van een onderneming in het klein- en middenbedrijf die internationaal aan de weg wil timmeren. De op 22 november in de Van DoorenVeste gelauwerde Jelmer slaagde er tot tevredenheid van Koepon in om een rol te spelen op strategisch, tactisch én operationeel niveau.

Reina en Christina hebben zich inmiddels zo goed als onmisbaar gemaakt bij Jansen & Heuning

Het zijn prestaties die niet onderdoen voor die van de andere ex-studenten die vandaag hun handtekening mogen zetten op het certificaat. Zonder uitzondering beschikken ze over fraaie eigenschappen als doorzettingsvermogen, zelfkritisch vermogen en culturele sensitiviteit. En ze worden ook gewaardeerd vanwege hun ambitieuze instelling. Emma Langejan, Rimma Velikanova, Jelmer Slot, Ana Cazacu, Sarah Meyer en Theo Oehlmann zetten hun krabbel naast die van de directeur van de International Business School Bram ten Kate. Michelle Ponty kreeg haar certificaat al in juni. Reina Kooistra en Christina Mueschenborn moeten op de postbode wachten. De twee trainees hebben zich inmiddels zo goed als onmisbaar gemaakt bij Jansen & Heuning. Tijdens hun traineeship bij deze innovative company in bulk handling systems zorgden zij ervoor dat de omzet in Chili steeg met een vijfde. ‘Twintig procent’, benadrukt Verhofstad, ‘that’s real money.’

Foto: Rimma Velikanova tekent het certificaat van het International Business Talent Programme (rechts, IBS-directeur Bram ten Kate)