Seks met senioren.

Als jonge tiener hoorde ik eens een gek verhaal.
‘Ja, kijk, onze lichamen zitten gek in elkaar. Vooral die van mannen.’
De gast die me dit vertelt is een stukje ouder en heeft een motor. Of een brommer die op een motor lijkt.
‘Het kan zomaar gebeuren dat je over straat loopt en een oude vrouw tegenkomt. Echt zo’n stinkbejaarde weet je wel, krom en grijs, zo eentje die naar pis ruikt. Nou, zonder dat je ervoor kiest kun je hier gewoon geil van worden. En dan wil je opeens seks met ’r, zonder dat je er erg in hebt wil je je pik in haar steken. Maar je snapt niet waar het vandaan komt. Niemand snapt dat.’

Tilly gooit haar kunstgebit op het nachtkastje alvorens ze begint te slobberen

Hij laat een passende stilte vallen. De vraag rijst of deze gebeurtenis hem is overkomen, en al gauw daarna neemt de paniek bezit van mij. Zou ook ik slachtoffer kunnen worden van deze sluipmoordenaar in de mannelijke biologie? Als ik plots oude vrouwen aantrekkelijk vind, waar houdt het dan op. Straks ben ik volwassen en word ik alleen nog enthousiast van mijn pik in een doos gesmolten waterijsjes roeren, of ponyrijden in een kerstman-outfit op paaszondag. Je weet het niet, hè.
Oud zijn kan zo z’n voordelen hebben. De tijd is leermeester en schenkt ervaringen en kennis waar twintigers om smeken. Gêne is iets uit het verleden, omdat alles immers al gedaan en geprobeerd is. Jim Carrey ondervindt een ander voordeel van senioriteit in de film Yes Man, waarin hij door een motivational speaker wordt overtuigd om op ieder voorstel in zijn leven volmondig ja te zeggen. Zo ook op het aanbod van z’n bejaarde onderbuurvrouw Tilly. De oude dame biedt Carrey een sexual release, in ruil voor het ophangen van wat plankjes in haar woonkamer. Carrey kan niet weigeren en wordt op het bed gesmeten. Tilly gooit haar kunstgebit op het nachtkastje alvorens ze begint te slobberen. Carrey, alhoewel eerst bedenkelijk, komt binnen de kortste keren luidkeels klaar.
De gast met de motor vertel ik dat ik weinig kaas heb gegeten van bejaarde lijven, en ik fiets gauw door. Een stinkbejaarde van straat plukken heb ik uiteindelijk nooit gedaan, en een kerstmanoutfit vind ik maar griezelig. Ponyrijden ben ik erg benieuwd naar.