Ga naar de inhoud

Groningen: tent voor € 12,50 per nacht

tentenkampA
Nou, zo zien ze er dus uit. Op het sportcomplex van de Hanzehogeschool en de Rijksuniversiteit Groningen staan de tenten die de afgelopen dagen aanleiding waren voor enige ophef. De drie aluhallen (zoals de Leeuwardense verhuurder Wiersma ze noemt) zijn bestemd voor buitenlandse studenten die in Groningen geen onderdak hebben gevonden.

Een student uit Barcelona staat te wachten voor het gesloten hek

Op dit moment (27 augustus, 13:00 uur), zo stelt een bij de tent postende dame, verwacht men 54 gasten die hier voor twaalf euro vijftig zullen overnachten. Eén van de gasten, een student uit Barcelona, drentelt voor het gesloten hek. ‘Ik wil hier vannacht slapen’, zegt hij, ‘ik moet wel, maar ik weet niet waar ik me moet opgeven en hoe en waar ik moet betalen.’ Deze nacht hoeft hij niet te vrezen: er zijn bedden genoeg, keurig in het gelid.

Foto: Luuk Steemers

Update 15.00 uur
Vannacht zullen er zes buitenlandse studenten verblijven op het sportcomplex. De tenten, met elk dertig bedden, zijn vanaf morgen ook overdag te gebruiken (omdat er vanaf 28 augustus beveiliging voorhanden is). Het merendeel van de 54 studenten die zich de afgelopen tijd hebben aangemeld voor deze noodopvang komt uit China en Duitsland.