Q&A door Dummies: hoogbegaafdheid (met psycholoog Agnes Schilder)

Hoe word je hoogbegaafd? Of is hoogbegaafdheid aangeboren? Worden hoogbegaafden sneller gek? We suizen met Agnes Schilder in sneltreinvaart langs alle facetten van het concept hoogbegaafdheid.

Hoogbegaafdheid is een fuzzy concept, geen diagnose, geen hokje. Maar is dat vage concept dan een soort horoscoop voor slimme mensen? Een beschrijving waar iedereen zich wel in kan herkennen? En is die enorme drang tot ontwikkelen, die hoogbegaafden vaak hebben, eigenlijk wel een voordeel?

Deze ‘dumme’ vragen en meer in de allereerste aflevering van Q&A door Dummies! Met als gast psycholoog, Hanze-docent en pleitbezorger van hoogbegaafden: Agnes Schilder (zelf ook behooorlijk begaafd).

Wat is Q&A door dummies?
Weten dat je iets niet weet, is het begin van wijsheid… Wat dat betreft zijn onze hosts/dummies Maikel en Mattheüs al heel wijs. Ze weten heel goed dat ze niets weten, maar ze laten het er niet bij zitten! Elke maand interviewen ze een nieuwe expert, niet gehinderd door enige kennis van zaken. Maar wel met grenzeloze nieuwsgierigheid en een goede dosis humor.

Daarnaast behandelen ze kijkersvragen die jij – ja jij! – kan insturen door een dm (of mailtje) te sturen naar één van de socials van HanzeMag. Onze experts komen uit allerlei vakgebieden en kunnen onderzoekers, lectoren, docenten, ondernemers, politici, dictators, banketbakkers, ervaringsdeskundigen en/of fulltime helpdeskmedewerkers zijn.

Ben je nieuwsgierig maar hou je niet van suffe colleges? Zoek je een amusante en informatieve show om een half uurtje mee te vullen? Zoek niet verder, dit is… Q&A door Dummies!

Presentatie: Maikel van Duinen & Mattheüs Douwes
Beeld: Bas Swaving
Geluid: Cazism