Ga naar de inhoud

Tinder is niet minder

Tinder wordt nog altijd gezien als een ordinaire vleeskeuring waar verder geen rechten aan ontleend kunnen (lees: mogen) worden. En zelfs Tinder zelf heeft geen hoge pet van zichzelf op. Onder de te swipen plaatjes staat nota bene de mogelijkheid: mocht er een vonk overspringen, dan vertellen we dat we elkaar ergens anders van kennen. Dat is ongeveer zoiets als de vrouw van Boer Geert van Boer zoekt Vrouw die alle commotie toch een beetje te veel vindt worden.

Met Tinder heb je meer invloed op de ontmoeting dan op een normale stapavond vol alcohol en groepsdruk

Tinder is eigenlijk alleen maar een verlengstuk van je sociale reikwijdte. Als je uitgaat met zes bier in je mik, heb je het ook niet ‘erg gezellig’ met een chick die je anders naar rechts had geswiped. Een date waarmee je ‘zo goed intellectueel gedachtegoed uit kunt wisselen’ onder het genot van beukende top-40-semi-housemuziek. Gewoon effe niet.
Het is niet dat ik pro-Tinder ben, maar voordat iemand komt aanzetten met het cliché van niet-alles-moet-kunnen, is het wel belangrijk dat hij in acht neemt dat de Tinderpartijen heel wat meer invloed hebben op hun eerste ontmoeting dan je hebt op een doorsnee stapavond die is doordrenkt van alcohol, groepsdruk en het gevoel dat deze avond legendarisch moet zijn.
Tinder is een medium dat kieskeurige mensen kieskeurig houdt, en het is een vehikel dat bewijst dat voor ieder potje een dekseltje te vinden is (of was dat Grindr?). Aan de andere kant, zonder Tinder kun je wel weer gemiddeld vijf biertjes in de maand trakteren aan een knappe dame in het gewone leven. Maar waar maken we ons eigenlijk druk over? De meeste mensen zullen heus wel een partner vinden. Zelfs Boer Geert vond een vrouw.