Ga naar de inhoud

Wat is hier gebeurd?

Het is ochtend en ik zit op de bank. In een outfitje dat ik gistermiddag al had aangetrokken. Er kunnen zich nu een paar scenario’s hebben afgespeeld. Laten we ze even bij langs gaan.
In scenario 1 werd ik zojuist wakker in m’n eigen bed. Ik heb rustig ontbeten, kopje koffie uit m’n eigen Senseo (nieuw én roze). Ondertussen laadde het stopcontact m’n laptop volledig op en weet ik dat er een bakje couscoussalade klaarstaat in mijn koelkastje. Ik hing nog even snel de schone was op en ging snel tanden poetsen, want ik moet zo naar college. Ik ben er klaar voor.
Dit zou een waarschijnlijk scenario kunnen zijn. De laatste tijd is mijn huishouden redelijk op orde.

Ondertussen stink ik naar bier, is m’n telefoon leeg en heb ik geen idee in welke collegezaal ik moet zijn

In scenario 2 ben ik net thuisgekomen. Ik heb vannacht de plaatselijke horeca bezocht en genoeg geld naar de kroeg gebracht. Terwijl ik op de bank moed zit te verzamelen om de effecten van de aanslag op m’n financiën online te bekijken, tikt de tijd vrolijk verder. Ik moet nog douchen, alles verzamelen en ontbijten. Ontbijten is namelijk niet iets wat je doet wanneer je niet thuis slaapt. (Lees hier waarom). Gezellig samenzijn dóe je namelijk gewoon niet. Ondertussen stink ik naar bier, is m’n telefoon leeg en heb ik geen idee in welke collegezaal ik straks moet zijn.
Dit scenario zou werkelijkheid kunnen zijn, als ik hier allemaal de tijd voor had. Maar die heb ik niet. Tegenwoordig werk ik op een basisschool en ben ik óntzettend volwassen.
In scenario 3 werd ik net wakker op de bank. Ik ben op stap geweest én nog heelhuids thuisgekomen ook. M’n pinpas en identiteitskaart liggen naast me op de bank en m’n telefoon zit in m’n jaszak. Ik heb m’n vieze stinkschoenen nog aan en helaas is het met niet gelukt om ook maar één kledingstuk uit te trekken. Zelfs m’n jas niet. Ik kwam binnen, ben gaan liggen en sliep. Dat ik me niet heb kunnen uitkleden, of het bed in m’n hoogslaper heb kunnen bereiken, zijn geen tekenen van de burgerlijkheid waar ik me tegenwoordig in oefen.
Ik zou graag willen zeggen dat scenario 1 zich heeft voltrokken, maar niks is minder waar. Ik hou jullie nog even in spanning. Nu snel douchen en naar college.