Ga naar de inhoud

Wie is de non?

Het is twaalf uur ’s nachts. Ik zit er weer. De nacht voor de deadline, of een tentamen. Groot glas thee naast me. Koud geworden, want ik ben te druk met mensen taggen op Facebook. Ik kijk naar buiten en zie overal de lichten uitgaan. Ergens brandt nog een verdwaalde lamp. Nog zo iemand. Iemand die overdag beetje in de zon zit, films kijkt, z’n brakheid doorleeft of cakejes bakt. Ik heb het alle vier gedaan. Wanneer de eerste zonnestralen mijn huid raken, gaat het meteen mis. Ik wil dan alleen nog maar op het terras zitten. Nieuwe zonnebrillen kopen.

Ik had graag geschreven over hoe fantastisch waanzinnig mijn leven is, want dat is het ook

Vandaag ook voor het eerst weer zonder jas naar de supermarkt gelopen. Voelde best wel bevrijdend. Wel weer oké. Er kleeft ook een nadeel aan het voorjaar. Ik heb erg veel last van hooikoorts. Dat betekent dat mensen vaak aan me vragen of ik heb gehuild. Nu moet ik bekennen dat ik ook wel snel huil. Maar dan nog. Het is niet zo! Ik ben juist supervrolijk. Volgens mij heb ik het al eens eerder gezegd, maar ondanks de stress vind ik de tentamenperiode wel gezellig. En het is het meest fantastische excuus voor snacken. Voedsel maakt iedereen blij.
Ik had dan ook graag geschreven over hoe fantastisch waanzinnig mijn leven is. Want dat is het ook. Maar deze week ben ik even de non. Even de saaie doos. Biertjes en kroegen vermijd ik. Wat zijn mannen? Kun je daar iets mee? Is alcohol gezond? Ik moet even orde op zaken stellen. De koe bij de hoorns vatten. Het ijzer smeden en nog wat van die spreekwoorden.

Raden maar: de naam van mijn nieuwe lievelingskroeg zit ergens in dit stuk verborgen

Vanaf volgende week maandag gaat het weer goed met me. Dan kan ik mijn normale leventje weer oppakken. Weer beetje op het terras zitten en aan het rad draaien in mijn nieuwe lievelingskroeg. Wist je dat je voor één euro ergens vijf shotjes Goldstrike kunt winnen? Niet voor niets mijn nieuwe lievelings. Nu kan ik natuurlijk geen reclame gaan maken voor horeca-aangelegenheden, maar de naam van de kroeg zit ergens verstopt in deze column. Nu snel door met studeren, want voordat ik weer Goldstrike kan winnen moet ik wel eerst een aantal punten binnenharken.