Zomerzonnetje, zomerbidonnetje

Met mijn broek met blote enkels, mijn zomerjassie (oké, met een dik vest eronder) en mijn zonnebril (die tegenwoordig ook op sterkte, lees: onhandig, is) voelde ik me helemaal klaar voor de zomer. Ik liet m’n kleuters lekker lang buiten spelen. Ja, ik stond alweer erg goed te gaan in het zonnetje. Dit duurde één dag. Ondertussen heb ik er alweer spijt van dat ik ’s ochtends geen handschoenen draag.
Ik ben zó intens klaar met die kutkou. Ik wil weer lekker met coronaatjes in het Noorderplantsoen liggen. M’n lichaam is dan wel niet helemaal bikini-ready (dat zit er, denk ik, ook niet meer in), maar ik ben wel lekker aan het voorbruinen onder de zonnebank. Helaas las ik dat er nog een kleine ijstijd zit aan te komen.

Tegenwoordig doe ik met m’n studenten een disco-pauze

Dit zijn de momenten waarop ik hoop dat ik eens een lekkere vent uit Italië opduikel. Italië, daar waar de zomers zomers zijn. Daar wordt het straks alweer prima T-shirtweer. Italië, waar de pizza altijd lekker smaakt en de koffie gewoon sterk is. Niet die slappe bakjes uit de automaat. Nog geen zomer, dus. Maar wel zomerhitjes. Ik heb onwijs veel zin in om lekker Despacito-liedjes mee te brullen op de fiets.
Op het werk (daar bestaat mijn leven inmiddels grotendeels uit) staat in mijn lokaal nu een HEEL luxe digibord. Tegenwoordig doe ik met m’n leerlingen een zogeheten disco-pauze. Denk nu niet dat we de hele dag disco doen en af en toe een pauze nemen om uit te rusten. Het is het omgekeerde: in de pauze dansen we op clips. Just Dance doen op lekkere hitjes. Favoriet is Swish Swish, maar we doen natuurlijk ook Despacito.
Het lijkt me goed om het repertoire wat uit te breiden, zodat de kleuters straks lekker kunnen dansen tijdens het buitenspelen. Dan zal ik meedoen of toekijken, lekker in het zonnetje met een bidonnetje. Het valt de kinderen vast niet op als ik daar een zomers roseetje in doe. Zoals ik in de broodjes-pauze altijd zeg: ‘Wel goed je drinken opdrinken!’