Ga naar de inhoud

4-Mijl-gesjoemel en geblunder

logo-4MijlGisteren berichtte hanzemag.nl (hetzelfde bericht verschijnt morgen in de papieren HanzeMag) dat Abdi Hussein de snelste 4-Mijl-loper van de Hanzehogeschool is. De snelle jelle van het team FB4 Informatisering zou de 4-Mijl hebben gelopen in 22.22 minuten. Hij veroverde hiermee de twaalfde plaats in de categorie: mannen/bedrijvenloop. Maar wat blijkt, Abdi heeft de 4-Mijl helemaal niet gelopen. Waarschijnlijk heeft iemand anders zijn startnummer gebruikt.
Medewerker Post en Archief Ger Ettes, 4-Mijl-kenner bij uitstek, denkt er het zijne van. Hij strijdt al jaren voor een eerlijke race. ‘Vroeger liepen er renners met twee chips, dus die renden voor twee personen. Dat kon omdat je chip toen aan je schoen was bevestigd. Nu die onder je rugnummer zit, is dat probleem opgelost, maar je kunt nog steeds op naam van iemand anders lopen. De vervanger van Abdi heeft in ieder geval een snelle tijd neergezet.’
College van Bestuur-voorzitter Henk Pijlman legde de 4-Mijl ook niet zelf af. In zijn naam is wel een mooie tijd van 24,58 minuten gelopen.
Net als vorig jaar is Bart ter Veer de snelste Hanze-loper. De docent Engineering scoorde een negentiende plaats in 22.48 minuten. Bart liep dit jaar bijna een minuut sneller dan vorig jaar toen hij met 23.16 minuten als 41-ste eindigde in de bedrijvenloop.
Maar de Volkskrant maakte volgens Ettes de grootste blunder. ‘Gisteren stond er dat de Ethiopiër Haile Gebrselassi de 4-Mijl 20 seconden sneller liep dan twintig jaar geleden. Maar toen was de 4-Mijl 250 meter langer dan nu. Gebrselassi liep dus 20 seconden langzamer dan twintig jaar geleden. Reken maar na.’