All You Need Is Spotted: Hanze

Spotted: UB is al enkele weken een dikke rage onder Groningse studenten, maar ook de Hanzehogeschool kan zich gaan opmaken voor een flinke hoeveelheid anoniem geflirt. Sinds 8 januari is Spotted: Hanze actief op facebook en binnen vijf dagen had de facebookpagina al meer dan 1500 volgers.

Voor diegenen die deze rage totaal hebben gemist (al lijkt dat vrijwel onmogelijk): Spotted is een manier om anoniem te flirten met medebezoekers van een universiteitsgebouw, meestal de bibliotheek, door een berichtje te sturen naar de moderators van de facebookpagina, die het bericht vervolgens anoniem plaatsen. De trend ontstond in december in Groot-Brittannië, en werd binnen enkele weken ook een rage in Nederland. De grootste Spotted-pagina is die van de Universiteitsbibliotheek in Groningen, Spotted: UB, met meer dan 11.000 volgers. 

In Engeland heeft de rage ook al geleid tot stevige discussies. Spotted: University of York  Library heeft zijn pagina zelfs moeten sluiten nadat een groep studenten had geklaagd over ‘sexual harassment’. Zo’n vaart zal het vast niet lopen op Spotted: Hanze, want tot nu toe is dit de meest ‘schunnige’ tekst die is geplaatst:

 ”Het is bijna 12 uur en ik lig al een tijdje in mijn bed. De hele dag heb ik aan jou lopen denken. Aan jouw ogen. Die mooie sprankelende ogen waarvan ik wilde dat ze me langzaam uitkleedden. Betoverd door jouw blik zal ik nu nog uren met mezelf nagenieten. Met mijn oogleden gesloten, fantaserend hoe jij mij alle hoeken van de mediatheek laat zien.”