Ga naar de inhoud

Beste pizza’s bij Napoli

pizzaDe lekkerste pizza van Groningen eet je bij Napoli in de A-straat. Dat adviseren zeven eerstejaars van de afdeling Management, Economie & Recht die voor een ‘onmogelijke opdracht’ vijftig pizza’s moesten testen. Het resultaat is een pizza-top-5 en pizza-flop-5.

De groep scoorde op verschillende criteria zoals entourage, ontvangst, klantvriendelijkheid, service en de hygiëne van het restaurant. Maar het belangrijkste was natuurlijk de pizza zelf. Het panel lette op de vetheid, hoe heet de pizza was bij het opdienen, of de pizza goed gaar was, de verhouding prijs en grootte en bovenal op de smaak.

Alle lof voor Napoli aan de A-straat: ‘De ontvangst kon haast niet beter. Binnen tien seconden hadden we een tafeltje gevonden en werden we geholpen. Wat meteen opviel was de Italiaanse sfeer en muziek. Het personeel was erg vriendelijk en geïnteresseerd. Ze vroegen meerdere keren of alles naar wens was. De pizza stond binnen vijftien minuten op tafel, erg vlot dus. Over de hygiëne zijn wij ook prima te spreken. De pizza salami was voortreffelijk. De korst was goudbruin en perfect gebakken. Ook op het beleg hebben we niets aan te merken, zeven plakjes salami en een goede afstemming van de hoeveelheid kaas en tomatensaus. De geur van de pizza maakte ons hongerig. Al met al maakte de vriendelijke bediening en de goede pizza Napoli tot numero uno in onze pizzatest.’

Heel wat minder fraai zijn de resultaten van de aanvoerder van de lijst met geflopt pizzeria’s. Amigo in de Rabenhauptstraat kreeg deze dubieuze eer van het testpanel. ‘Amigo is zeer matig. De service en klantvriendelijkheid waren niet heel slecht maar de pizza was niet te eten. Hij was niet gaar, de bodem was slap en de salami te veel gekruid. Al met al een geen aanrader.’

Klik hier voor de volledige test.

HanzeMag deed in maart met studenten Voeding & Diëtetiek een pizzatest onder de bezorgpizzaboeren in Groningen. Ben je benieuwd wie de lekkerste pizza thuis bezorgt?