Ga naar de inhoud

Biertrio mag gratis drinken… bie Grunn

Ze zijn echt niet te bezopen om een foutje toe te geven. Teo, Thom en Max deden voor HanzeMag een onderzoek naar budgetbier. Wetenschappelijk angstaanjagend onverantwoord, dat was natuurlijk wel duidelijk.

Maar dat ze dan in een paar zinnen de vloer aanvegen met een nijver aan de weg timmerend lid van het edele brouwersgilde ter stede is misschien wel een beetje te. In het tot nu toe best gelezen artikel op de hanzemagsite (wat zegt dit trouwens over onze lezers?) steken ze de draak met Grunn. De Groningse brouwerij, bekend van, ik noem maar twee uiterst smakelijke dwarsstraten, de rondborstige amberkleurige Rode Hoan en de papillenzoenende Grunningse Dreidubbel, zou onder haar etiket Pitt-bier verkopen.

Is dit wel gedubbelcheckt? Research? Hoor en wederhoor? Dronk en wederdronk?

Maar is dit wel gecheckt? Gedubbelcheckt? Hoe zit het met de research van deze topjournalisten in de dop? Hoor en wederhoor? Dronk en wederdronk? Pitt-bier smaakt namelijk echt heel anders dan Goudhaantje, het pils dat Grunn onder de kroonkurk heeft.
O ja, wie zegt dat? Grunn zeker. Ja, Grunn ook. Maar vooral de hoppigste aller Vlaamse bierkenners Ben Vinken, alias De Biersommelier. En zijn oordeel is trappistenglashelder: Grunns Goudhaantje is zonder twijfel ander pils dan Pitt. En, naar Vinkens smaak, lekkerder.
Is HanzeMag dan woedend gebeld door een boze brouwer? Nee, integendeel. God straft onmiddellijk. De brouwerij nodigt Teo, Max en Thom vriendelijk uit voor een gratis privéproeverij.
Het trio, geconfronteerd met een duivels dilemma, neemt het verzoek in ampele overweging. Teo: ‘Onze journalistieke onafhankelijkheid gaat ons natuurlijk boven alles, maar hoeven we echt niet te betalen?’