Ga naar de inhoud

Bikinibody

Een paar maanden geleden besloot ik mijn leven positief te veranderen. Ik werd een chiazaad-meisje, een superfoody… ik wil een bikinibody.

Als ik het me goed herinner, was het rond oktober. Al probeer ik deze herinneringen te verdringen. Ik ging geen cruesli met chocolade meer eten als ontbijt, maar magere kwark met chiazaad en frambozen, als lunch nam ik een salade. Kortom, ik begon een healthy leven te ontwikkelen.
Ik heb grandioos gefaald. De appel maakte al snel plaats voor een zak paprikaribbelchips en ik vond het toch wel heel leuk om lekker te borrelen. Daarna brak ik m’n vinger, had ik tentamens, vierde ik mijn verjaardag en werd het kerst. Je weet hoe het gaat: niet sporten, wel consumeren. Veel consumeren.

Mijn lievelings-P’s (pizza, patat en poffertjes) heb ik al een paar weken niet meer gegeten

Mijn project om een slank & healthy & fit te worden, is mislukt. MAAR… Alles is anders nu. 2015 is alweer lang geleden. Mijn verleden ligt achter me. Dit is de nieuwe tijd, 2016, míjn tijd. Ik heb het drastisch aangepakt. Al het ongezonde is uit mijn leven verdwenen. Mijn lievelings-P’s (pizza, patat en poffertjes) heb ik al een paar weken niet gegeten. In plaats van tosti’s met witbrood, bak ik bananenbrood van amandelmeel en havermout. In mijn kast staan zakjes pompoenpitten, lijnzaad en dadels. Om de daad onlosmakelijk aan het woord te verbinden, heb ik een fitness-card bij de ACLO gehaald.

Het is geen goed voornemen, geen dieet, het is een lifestyle!

Ik heb bakjes gekocht, waarmee ik kan meal-preppen (deze term heb ik van Instagram met de hashtag #fitgirl). De bakjes heb ik al een paar keer gevuld. Quinoa-salades enzovoort, ze kennen geen geheimen meer voor. Ze zijn mijn nieuwe vrienden, mijn allerbeste vrienden. Ik heb zestig euro uitgegeven aan nieuwe sportkleding. Door zo veel geld MOET ik wel gaan sporten.
Ik wil het ook geen goed voornemen noemen. Het is ook geen dieet. Het is een lifestyle! Ik ben al vier keer in de sportschool geweest en ik raak zelfs al gewend aan fitte mensen met proteïne-shakes. Ik voel dat ik ben veranderd. Dit keer ga ik het langer volhouden dan drie weken. In juni zwaai ik naar jullie met mijn fitte bikinibody. Mocht je me denken te spotten met een reep chocolade, dan heb je het mis. I’M A CHANGED WOMAN.

Foto: Michael Hermann