Ga naar de inhoud

Carlijn Blekkink is Hanze topsporter 2014

Carlijn Blekkink, tweedejaars Sport, Gezondheid & Management en trampolinespringer, werd vanochtend uitgeroepen tot Hanze topsporter 2014. Vorig jaar portretteerden we haar in de rubriek Loco:

‘Tot mijn twaalfde turnde ik. Door een elleboogblessure moest ik overgestapt op trampolinespringen. Achteraf een geluk want voor turnen ik ben eigenlijk te lang. Sinds mijn twaalfde train ik in Heerenveen.’

Net als bij turnen maak je salto’s en schroeven. ‘De zweefduik is mijn favoriete oefening. Het geeft echt een kick, een gevoel dat je kunt vliegen. Mijn beste prestatie tot nu toe was het WK junioren in Sofia vorig jaar, vierde bij het synchroonspringen met Romana Schuring, en zevende in de individuele rangschikking. Rio komt te vroeg, maar op de Spelen van Tokio wil ik erbij zijn.’

9-loco