Ga naar de inhoud

Collegedagboek

Moest laatst wat opzoeken wat ik in een college van een jaar terug ook had gehad. Drama dus. Eén van mijn favoriete bezigheden tijdens hoorcolleges is ‘random sidenotes’ plaatsen tussen neus en lippen door. Waarbij je dan vooral moet denken aan hoe ik het college op dat moment beleef. Enige nadeel is dus met dit soort momenten, dat je een enorme berg aan onzin door moet spitten wil je nog wat terugvinden.
Het begint nog zo.
[…] Trump en de legitimering van de inval van de Krim door Putin dienen als voorbeeld van deze fact-free society.
Geluid is superkut, een haast een-op-een Dion Strauss look-a-like zit al een kwartier te fucken met het geluid, chill.
[…] Hoera is in Rusland blijkbaar ook ‘hoera’.
[…] Wat een inconsistent kutcollege is dit toch soms. Putin of Poetin? Kunnen we niet gewoon een vaste afspraak maken over het gebruik van namen? Waar is onze chauvinistische inborst gebleven?

Wat kan ik veel informatie opnemen: ik luister, observeer, beschrijf en constateer, wat een brein heb ik toch

[…] Franzie is een eigenzinnig baasje. Kaart meteen de honger naar wetenschap boven de dorst aan met dit mooie weer. Al lijkt hij zelf ook wel van een lekkere Chateau Bernadotte te kunnen genieten kuch. Corrigeert daarna mevrouw nog even naar aanleiding van de foute vermelding van zijn functies. Plafond is hier dus wel van glas.
Als ik het zo weer teruglees, is het best grappig eigenlijk. Wat me ook opvalt is de grote hoeveelheid  informatie die ik binnen zo’n korte tijd eigenlijk verwerk. Ik luister en ik observeer, beschrijf en constateer. Wat een brein heb ik hier toch zitten. Maar goed, genoeg gevlei, ik snap dat de lezer enorm graag wat meer in mijn collegedagboek wil snuffelen om zo een kijkje te nemen in mijn hoofd.

Zou hij dromen dat zij hem waterboardt tussen die enorme meloenen?

[…] Grootscheeps drama dus, die inval in Polen. Alhoewel er nog een groter drama lijkt te spelen bij de spreker zelf. Loopt nogal te geilen op het meisje met de grote borsten op rij twee. Hij lijkt wel op Kevin Spacey in American Beauty. De beste man heeft gewoon een trouwring om! Desondanks, op zich begrijpelijk gezien die enorme koplampen, ware het leeftijdsverschil niet zo groot. Zal hij dromen dat hij gewaterboard wordt tussen die meloenen? Hij kijkt haar vals aan als hij weer begint over hoe de soldaten het natte vijandelijke strand van Normandië op komen en zo het bezette gebied binnendringen. Dit is gewoon een hele vieze metafoor!
[…] Lariekoek! Deze man is een nog grotere nihilist dan Nietzsche en al onze jihadistische vrienden bij elkaar!
Afijn, ik heb ondertussen hetgeen wat ik zocht weer gevonden en daarmee lijkt mijn column ook af.
Wat ik zocht?
[…] Wat Tabula Rasa is? Vriend, ik ben toch niet debiel?