Ga naar de inhoud

De Popcultuur sessies: Sprokkelhout

De Academie voor Popcultuur in Leeuwarden barst van het talent. Hoog tijd dat wij dat eens zichtbaar gaan maken! In samenwerking met Spraakmakend en Simplon bieden we Popcultuur-studenten een podium om zich voor te stellen en een nummer te spelen.

Goed, het is een beetje op het randje, want de leden van Sprokkelhout zitten niet op de Academie voor Popcultuur, maar er zit wel een student van de Kunstacademie in en het is een zeer talentvolle band uit Groningen, dus waarom zouden we moeilijk doen?

Sprokkelhout is volgens de lokale kenners (3voor12 Groningen, Vera) een band met veel potentie. Hun Amerikaanse indie-sound is geinspireerd op acts als Pixies, Modest Mouse, Pavement en Death Cab for Cutie, en net als hun voorbeelden zijn ze niet op zoek naar de gemakkelijke hit. Vooral live vliegen ze graag een beetje uit de bocht met lang uitgesponnen nummers en improvisatie. Het leverde ze al een geduchte live-reputatie op, met optredens in Vera en de Westergasfabriek, en gigs tijdens Eurosonic en Noorderzon.