Mag ik wat vragen: blij dat de gaskraan in Groningen dicht is?

Een historisch besluit deze week: de gaskraan in Groningen gaat na zestig jaar definitief dicht. Zijn studenten blij?

Nou, de meeste studenten hebben van het sluiten van de gaskraan maar weinig meegekregen, en als ze het wel hebben gehoord, doet het ze niet heel veel. Maar een enkeling is wel degelijk blij.

De gaskraan is dus dicht, maar de aardbevingen zijn niet perse meteen over, dus is het reuze handig dat de student van de Caraïben die we tegenkwamen nog even een lesje veiligheid tijdens een aardbeving geeft: ga onder een tafel zitten en blijf binnen.

En hebben Hanze-studenten eigenlijk wel eens een aardbeving gevoeld? Nou, best veel hebben het inderdaad aan den lijve ervaren. De laatste student in de video wil, na enig aarzelen, zelfs wel even voordoen hoe dat ging.

Wat houdt Hanze-studenten bezig? Waar ergeren ze zich aan? Hoe bereiden ze zich voor op tentamens? Vragen, vragen, vragen, en wij gaan proberen voor jullie de antwoorden te vinden door studenten aan het woord te laten.

Dat is in het kort wat ‘ MAG ik wat vragen‘ is: de spreekbuis van Hanze-studenten. Dus kom je ons met draaiende camera tegen op de campus, schroom dan niet om je mening te geven over alles wat je als student bezig houdt!

Heb je ook suggesties voor onderwerpen? Of speelt er iets in je studie waarvan je vindt dat wij er aandacht aan moeten geven? Stuur een berichtje naar hanzemag@org.hanze.nl of klik hierrrrr.