Ga naar de inhoud

Fangirl

Vroeger was Joe mijn favoriete Jonas-brother. Je was altijd een Joe- of een Nick-meisje en hoewel ik ondertussen overgestapt ben op Nick (sorry, Joe), kan ik nog zonder enige oefening met de liedjes van m’n favoriete Disney-helden meezingen. Niemand koos trouwens ooit voor de laatste Jonas-brother, Kevin, maar ik hoorde laatst dat hij een soort derde puberteit is doorgegaan dus wie weet is er straks ook een Kevin-groep!
Wat ik me wel afvraag is waarom mijn brein deze kennis in hemelsnaam heeft opgeslagen.

Na een concert een uur in de kou staan om de leden van Waterparks te ontmoeten… ja, zo ben ik wel

Oow, en als je niet weet wie The Jonas Brothers zijn: ga naar youtube en zoek op Burnin’ up – Jonas Brothers. Dat liedje vat hun hele bestaan wel zo’n beetje samen.
Soms wou ik dat popcultuur een vak was, want het zou me het hoogste cijfer in m’n hele studietijd opleveren. Op de middelbare school probeerde ik mijn innerlijke fangirl nog zoveel mogelijk te verstoppen, maar nu heb ik haar compleet omarmd. De huilende, creepy fangirl die een haarlok van Justin Bieber wil veroveren, ben ik niet, maar op mijn verjaardag heb ik nog een uur na een concert in de kou gestaan om leden van punk-popband Waterparks te ontmoeten. Misschien ben ik wel een beetje zo.
Het was het waard.
Deze week heb ik de nieuwe pokémon-film in de bioscoop gezien, gejuicht toen de animal crossing in de App Store stond en mijn filmbuddy van blijheid heftig door elkaar geschud toen ik een K-pop-liedje herkende in Justice League.

Het punt is dat je soms gewoon een gigantische fangirl moet zijn voor de dingen waar je van houdt. Het is zo zonde als je niet meer naar Disney-films gaat omdat je denkt dat je daar te oud voor bent. Niet omdat je ze niet leuk vindt, maar puur het idee dat anderen dan misschien iets negatiefs over je denken. Iemand die negatief over jou wil zijn, doet dat toch wel, het wordt pas hinderlijk als je zelf negatief doet over de dingen die je leuk vindt.
Ik bedoel maar, waarom zou je je hoofd vullen met tentamenstof als je er ook achter kunt komen welke Jonas Brother je soulmate is? (Spoiler: die van mij is Nick)