Gelukkig Verbonden: vijf studentes die moed gaven tijdens de coronacrisis
In een tijd waarin iedereen het zwaar had, deden velen een stap extra voor een ander. Ook studenten zaten niet stil. Wij portretteerden afgelopen jaar vijf studentes die moed gaven tijdens de coronacrisis.
Met trillende benen naar de KEI-week. De weg kwijt zijn op de Zernike Campus. Veel te lang blijven hangen in de Poele. Daarna een nacht moeten doorhalen om je tentamen nog snel te leren…
Het was het leven van de Groninger student, totdat in 2019 de coronacrisis uitbrak. Bijna alles stond anderhalf jaar stil. Een treurige tijd, maar dat betekent niet dat er niks moois gebeurde.
Gelukkig Verbonden is een documentaire over studenten die tijdens de coronacrisis niet alleen hun studie voortzetten, maar ook de wereld een stukje mooier probeerden te maken. Vijf bijzondere vrouwen die moed gaven tijdens de coronacrisis.
Een treurige tijd, maar dat betekent niet dat er niks moois gebeurde
Psychologie-student Anouk Brekhof bedacht Isolation Z, een foto-project waarin ze eenzame studenten portretteerde. Ze ging langs bij studenten en maakte twee soorten portretten: eentje van de student in de kamer waar ze de meeste tijd doorbrachten, en een foto van een object in de kamer waar ze kracht uit putten. Ze sprak met de studenten over eenzaamheid en isolatie, maar om het niet te zwaar te maken, voegde ze het idee van het object toe, om ook te focussen op positiviteit. De portretten publiceerde Anouk op haar Instagram pagina.
Academische Pabo-student Ella Groenewoud bedacht met een groep studenten de Zomerschool. Twee weken lang gaven ze in de zomer van 2020 les aan kinderen die achterstanden hadden opgelopen of het gewoon moeilijk hadden gehad tijdens de lockdown.
Ze wilde dat mensen in gesprek bleven gaan over belangrijke onderwerpen als gezondheid en de toekomst
Social Work studenten Aske Meijerink en Rhea Elderenbosch organiseerden de Friend-O-Matic Pubquiz, een online pubquiz voor studenten die graag nieuwe mensen wilden leren kennen, maar door de lockdown geen mogelijkheden zagen. In plaats van met je vriendengroep meedoen, werd je gematcht, op basis van vragen die je van tevoren in moest vullen, aan studenten met dezelfde interesses.
Lilian Veldman, student Healthy Ageing Professional, begon een podcast, Inn-gesprek. Ze wilde dat mensen in gesprek bleven gaan over belangrijke onderwerpen als gezondheid en de toekomst en hoopte dat de podcast een stimulans zou zijn. Daarnaast werkt ze bij de GGD Groningen als vaccinatie-medewerker. Ze zet zelf prikken, maar bereidt ook de vaccinaties voor. Op die manier probeert ze haar steentje bij te dragen aan de bestrijding van het virus.
Gelukkig Verbonden: vijf studentes die moed gaven tijdens de coronacrisis is gemaakt door Linn Reinink en Antoine Cedric.